Veliki potez trenera u Irskoj: Zavidi mu cijeli fudbalski svijet

Pred prvenstvenu utakmicu

Veliki potez trenera u Irskoj: Zavidi mu cijeli fudbalski svijet

Haris Zilić

Irske fudbalske lige jedne su od onih čija se sezona igra kalendarski. Tako je sredinom februara počela sezona 2023. i trajat će do početka novembra.

Sistem je isti i za Premier diviziju, kao i Prvu diviziju, dva ranga irskog fudbala.

Upravo iz Prve divizije stiže nam zanimljiva situacija.

U 3. kolu Finn Harps će večeras dočekati Bray, a menažder domaće ekipe Dave Rogers platit će gostima ulaznice za utakmicu, obzirom da će im put trajati i više od 10 sati. Pored toga obezbijedit će im i večeru.

"Želimo da budemo pravi domaćini. Raduje nas i činjenica da će gosti imati podršku", rekao je Rogers i dodao:

"Naša liga je na amaterskom nivou, ali to ne znači da se ne igra dobar fudbal. Želimo i da na tribinama pravimo fine atmosfere i pošaljemo lijepu sliku u fudbalsku Evropu."

Oglasi

Nakon dva odigrana kola Finn Harps je bez bodova i nalaze se na osmoj poziciji sa gol razlikom 2:5.

Njihovi večerašnji gosti ekipa Braya je odlično otvorila sezonu. U prva dva kola upisali su dva trijumfa, imaju šest bodova na trećoj poziciji uz gol razliku 4:1.

Inače u drugoligaškom društvu u Irskoj takmiči se deset klubova. Prvak će izboriti promociju u Premier division.

Ekipe plasirane od 2. do 5. mjesta igraju play off, a pobjednik drugoligaškog play offa igra baraž za popunu Premier division sa devetoplasiranom ekipom iz društva najboljih. Posljednjeplasirana ekipa (10, mjesto) direktno ispada iz Premier division.

Duel Finn Harpsa i Braya na rasporedu je od 21 sat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi