Finski veznjak: Grupa zvuči dobro, najvažnije da smo izbjegli Njemačku
Robin Lod vjeruje da Finska ima kvalitet da se bori za odlazak na Evropsko prvenstvo

Finci vjeruju da mogu do EP-a

Finski veznjak: Grupa zvuči dobro, najvažnije da smo izbjegli Njemačku

Edmir Škorić

Finska je iz trećeg šešira došla kao dobar rival za bh. reprezentaciji u grupi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Finska je naravno dobra selekcija, no u tom trećem šeširu je bilo još jako nezgodnih reprezentacija, pa ne možemo biti nezadovoljni.

Bez obzira što manje atraktivna od nekih drugih reprezentacija, Finska bi mogla da bude nagazna mina za mnoge u narednom kvalifikacijskom ciklusu.

"Mislim da grupa dobro zvuči, moglo je biti gore. Imamo dobru šansu da izborimo EP, ništa nije nemoguće. Svih šest reprezentacija su dobre, neće nikome biti lako i jednostavno", kazao je finski veznjak Robin Lod nakon današnjeg žrijeba u Dublinu, pa je dodao:

"Dobili smo dobre protivnike, ali smo izbjegli Njemačku i to je definitivno pozitivno. Grčka nam je u redu, dvaput smo igrali protiv njih i pokazali da se možemo nositi. Radujem se početku kvalifikacija".

Top Komentari

Gvardiola
Ovaj Ko da ne prati fudbal, ima jarane da vas nema
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi