Fiorentina dvije sedmice bez Gilardina
Alberto Gilardino

Fiorentina dvije sedmice bez Gilardina

Alberto Gilardino je sa 15 postignutih golova ove sezone najbolji strijelac Fiorentine, pa će „violama“ njegovo odsustvo sigurno teško pasti.

U 71. minuti utakmice Gilardino je morao napustiti stadion Artemio Franchi, samo minutu prije nego je Adrian Mutu riješio toskanski derbi.

Koliko je teška povreda pokazaće pretrage koje treba napraviti tokom sedmice, ali iz kluba su se već saopštili da očekuju barem dvije sedmice pauze za reprezentativca Italije.

Time je Gilardino otpao sa popisa reprezentativaca Italije za naredne kvalifikacione utakmice protiv Crne Gore i Irske, dok će sa Fiorentinom propustiti dvoboje protiv Atalante i Cagliarija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.