Fiorentina ne pušta Montellu u Milan

Ostaje trener

Fiorentina ne pušta Montellu u Milan

Italijanski mediji već uveliko špekulišu da će Fiorentina na kraju sezone ostati bez trenera Vincenza Montelle.

Ovog 40-godišnjeg stručnjaka na trenerskoj poziciji žele vidjeti u Milanu i Napoliju, ali direktor Fiorentine Vincenzo Guerini tvrdi da Montella ostaje u Firenci.

"Montelli ugovor ističe za dvije godine i nema razloga da odlazi iz Firence. On ovdje mora završiti posao, imamo još puno planova koje moramo ispuniti", kazao je Guerini, koji se potom osvrnuo na odlazak Coudrada u Chelsea.

"Nažalost, Fiorentina u ovim teškim vremenima mora misliti i na financijsku stranu. No ne možete reći da smo loše trgovali. Uz novac dobili smo i Salaha. Skromnog mladića koji igra izuzetno dobro. Nismo očekivali da će mu odmah ići ovako dobro", zaključio je Guerini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.