Fiorentina spremna prodati Mutua

Fiorentina spremna prodati Mutua

Fiorentina je, kako javljaju italijanski mediji, spremna saslušati ponude za svog suspendovanog rumunskog napadača Adriana Mutua.

Iako je Mutu ugovorno za klub iz Toskane vezan do kraja juna 2012. godine, Fiorentina je, u slučaju ozbiljne ponude, spremna da ga se odrekne.

Od kada je 2006. godine stigao među Viole Rumun je postigao 65 golova u 123 utakmice što ga čini petim strijelcem u istoriji kluba.

Ipak, od januara, zbog dva pada na doping-testovima, suspendovani Rumun trenutno odrađuje devet mjeseci kazne neigranja. Fiorentina mu je već prepolovila primanja, a sada se sprema i potpuno ga se odreći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.