Fiorentina želi Chicharita

Fiorentina želi Chicharita

Midhat Šljivak

Nakon što im je u finišu prelaznog roka propao dogovor sa Dimitrom Berbatovim, Fiorentina se okrenula dovođenju još jednog napadača iz redova Crvenih đavola. Njihova nova meta je Javier Hernandez, a Viole su Unitedu ponudile 8 miliona eura.

Ipak, veliki problem za Viole bi mogao da bude  taj što je veoma loša financijska situacija u svim italijanskim klubovima, dok je također problem visoka plata koju trenutno Chicharito ima u Unitedu, te bi Fiorentina zaista to bi teško mogla da isprati.

U svakom slučaju, Fiorentina traži pravog napadača, a Chicharito im je zanimljiv jer nema dobar status u Unitedu otkada je na Old Trafford došao Robin van Persie.

Menadžer Sir Alex Ferguson forsira RVP-a, Rooneyja i Welbecka, pa je Meksikanac tako odigrao tek pet ligaških utakmica ove sezone i uglavnom ulazi na teren sa klupe za rezervne igrače.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.