Ko se tome mogao nadati: Firmino na pragu povratka u Premier ligu!

Šta će odlučiti bogati Saudijci?

Ko se tome mogao nadati: Firmino na pragu povratka u Premier ligu!

Samir Mlaćo

Nisu se svi nogometaši proslavili odlaskom u Saudijsku Arabiju. Mnogima se nije dopala ova avantura, iako bogati Arapi sve sjajno plaćaju.

Brazilac Roberto Firmino je prošao iz Liverpoola u Al Ahli, no nije mu se to pretežno dopali.

Već mjesecima se špekuliće da se vraća u Evropu, a najbliži da ga dovede bio je turski Bešiktaš, no od toga prema svemu sudeći nema ništa.

Kako prenosi HITC Football, za njegova usluge zainteresirani su klubovi iz Premier lige Engleske, što će biti njegov povratak u ovu zemlju.

Navodno, Firmina žele West Ham, Fulham i Crystal Palace, ali problem može predstavljati ugovor koji Brazilac ima. On je vezan za Al Ahli još dvije i po godine. Ipak, Saudijci bi uz određeno obeštećenje ga mogli pustiti, svjesni da mu i ne prija mnogo ova zemlja.

On je za Al Ahli ove sezone upisao 17 nastupa u prvenstvu, ali nije se upisao u listu strijelaca i nije imao neki konkretan učinak.

Oglasi

Sve to govori da je mnogo bliže kolijevci nogometa, no vrije vidjeti koliko obeštećenje bi tražili Saudijci.

Ranije se pisalo da Sheffield United bio spreman platiti 12 miliona eura obeštećenja, ali nije se to obistinilo, odnosno nije ni poznato da li je došlo do pregovora.

Zanimljivo da niko ne spominje povratak u Liverpool iako je ostavio veoma lijep trag. Nedavno je čak kazao da je njegov tim bio najbolji na svijetu, a posebno istakao da ih je najbolje "pročitao" Atletico Madrid.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kazao je da je Diego Simeone identificirao stil Liverpoola, te da je to bio prvi poraz Liverpoola u pet mjeseci, a da je momčad do tada bila nepobjediva. Firmino je u Liverpool stigao iz Hoffenheima i plaćen je bio čak 40 miliona eura.

Ponikao je u svom Brazilu, te je za samo četiri miliona eura prešao u Hoffenheim, a kasnije je njemački klub napravio sjajan posao sa njim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi