Svi su sa nestrpljenjem poslije meča čekali prve utiske Marinovića i Rožmana

Borac slavio 'veliki' bod, ali biće burno u bh. sportskoj javnosti zbog izjednačujućeg pogotka

Svi su sa nestrpljenjem poslije meča čekali prve utiske Marinovića i Rožmana

Samir Mlaćo, foto: Esmer Oštraković

U velikom derbiju Premijer lige snage su u Banjoj Luci večeras odmjerili Borac i Sarajevo.

Poveli su gosti pogotkom Hasića 1:0 u drugom poluvremenu, a onda u 95. minuti vraćaju se domaći. Nakon velike gužve jedan gostujući igrač trese vlastitu mrežu.

Nakon toga i sukob igrača na terenu, ali je na kraju završilo 1:1.

Gosti smatraju da su žestoko oštećeni i da je pogodak postignut iz ofsajd pozicije, te će biti 'vruće' u narednim danima u bh. javnosti.

Svoje viđenje dali su treneri Vinko Marinović i Simon Rožman.

Oglasi

Prvi je riječ dobio Rožman.

"Mi smo prije meča znali gdje idemo, kod lidera prvenstva. Dobro smo se postavili, pokazali smo da smo ozbiljna ekipa. Imali smo dobre tranzicije, imali šansu za 0:2, a znali smo da ćemo patiti na kraju. Pokazali smo ozbiljnost, nismo još u svim segmentima sa liderom, ali pokazujemo da se možemo takmičiti na najvećem nivou", rekao je Rožman.

Maarinović nije komentarisao suđenje, čak je pohvalio svoju ekipu.

"Derbi utakmica u kojoj su se ekipe taktički postavile. U prvom poluvremenu smo imali dvije-tri poluprilike, a onda greška i primamo pogodak. Imali smo pad poslije toga, pokušavali doći do izjednačenja, ali sa izmjenama smo napravili pritisak i došli do izjednačenja", rekao je Marinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U narednom kolu Borac dočekuje Zrinjski, dok Sarajevo gostuje Igmanu. Šta nam slijedi u bh. nogometu u narednim danima, ostaje nam da vidimo.

Javnost je ionako razočarana, a meč iz Banja Luke će sve dodatno 'podgrijati'.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

visokohz
Marinoviću pa imaš li obraza
1 0
Kakaks
Sudijska pljačka !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi