Milan Tegeltija iznenadio sve saopštenjem i najavio mogući odlazak iz FK Borac

Objasnio je i zašto

Milan Tegeltija iznenadio sve saopštenjem i najavio mogući odlazak iz FK Borac

Endin Čaušević

Predsjednik FK Borac, Milan Tegeltija, oglasio se danas na društvenim mrežama kako bi objavio rekapitulaciju o onome što je u tom klubu urađeno u godini koja je na izmaku, a ono što je najviše iznenadilo jeste da je najavio svoj mogući odlazak iz Borca.

Tegeltija je na čelo banjalučkog kluba stigao početkom aprila ove godine nakon što je Stojan Malbašić napustio Borac.

Prvi čovjek Borca u nekoliko navrata se našao u centru pažnje zbog svojih objava na društvenim mrežama, a tako je i ovaj put jer je poprilično iznenadio s onim što je naveo u svom saopštenju.

Tegeltija je sumirao sve ono što se dešavalo u Borcu otkako je on preuzeo kormilo kluba i poručio je da su svi zacrtani ciljevi koje su imali on i članovi Upravnog odbora ispunjeni.

"Završava se kalendarska godina u kojoj je, u aprilu ove godine, FK Borac dobio novi Upravni odbor i novog predsjednika kluba. FK Borac sutra otvara prvi zvanični fan shop u centru Banje Luke. Svi kratkoročni ciljevi za period od kada smo ja i novi članovi Upravnog odbora preuzeli dužnost su ostvareni i stvoreni su uslovi da klub nastavi da raste i rezultatski i organizaciono".

Oglasi

"Klub je postavljen na zdrave noge, formirana je nova Skupština kluba, usvojen novi statut, imenovan novi predsjednik Skupštine kluba. Ostvaren je sjajan takmičarski ali i marketinški rezultat u proteklom vremenu, posebno u pogledu vizibilitija kluba, odnosno njegove prisutnosti u javnom prostoru i valorizovanja njegovih rezultata u javnosti", poručio je Tegeltija u prvom dijelu saopštenja.

Međutim, drugi dio je posebno zanimljiv jer je u istom iznenadio sve porukom da razmišlja o napuštanju funkcije koju ima u Borcu, te da je tom klubu potreban neko koji će biti maksimalno fokusiran samo na taj posao.

"Uspostavljen je ozbiljan i funkcionalan sistem u klubu, koji se, naravno, mora dalje unapređivati i rasti. Možda je, zbog toga, vrijeme da u rukovodstvu kluba razmislimo da FK Borac dobije profesionalnog menadžera - predsjednika Upravnog odbora ili generalnog direktora koji bi se u punom radnom angažmanu kao svom jedinom poslu mogao posvetiti klubu umjesto dosadašnjeg volonterskog tj mene".

"To bi možda moglo biti značajno unapređenje rada u klubu i sigurno je ideja vrijedna razmatranja, koja ima prednosti i mane o kojima trebamo razmisliti svi u klubu, i o kojoj ću u ovoj prventstvenoj pauzi razgovarati i razmijeniti mišljenja sa mojim prijateljima u rukovodstvu kluba. Ukoliko zajednički zaključimo da bi to moglo unaprijediti rad kluba, funkciju predsjednika Kluba bi prepustio novom menadžeru-predsjedniku kluba", zaključio je Tegeltija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tegeltija je dodao i da ne bježi od toga da ostane na čelu kluba iako je to za njega dodatna aktivnost pored posla koji obavlja primarno, te da neće otići pod svaku cijenu i da će to uraditi samo ukoliko se nađe adekvatno rješenje.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rodjak
Sirov si ti majstore za sport.Bolje ti je da ides kod Mileta da mu pomognes da rastali jos ono malo para sto je ostalo u RS-u pa da zavrsavamo priredbu
0 0
plemic
ovo je katastrofa za svjetski nogomet.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije