FK Borac u najboljoj formi
Stojan Vranješ i saigrači u najboljoj formi

Jedini sa pet uzastopnih pobjeda

FK Borac u najboljoj formi

A. Beganović

U vikendu iza nas odigrani su susreti 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine nakon kojeg smo dobili i prvu ekipu sa pet uzastopnih pobjeda.

Radi se o povratniku u društvo najbolljih, banjolučkom Borcu koji je juče rezultatom 2:0 savladao Radnik iz Bijeljine.

Bila je to peta uzastopna pobjeda Borca po čemu je ovaj klub jedinstven u dosadašnjem dijelu sezone.

Pobjedničku seriju izabranici Branislava Krunića počeli su protiv Veleža kojeg su u Banjoj Luci savladli 3:1, a nakon Rođenih redom su padali Željezničar (3:0), Zvijezda (2:0), Tuzla City (2:0) i juče Radnik (2:0).

Ova sjajna serija "pogurala" je Borac na drugo mjesto prvenstvene tabele i zapravo potvrdila najave čelnih ljudi kluba iz Platonove o povratku u sami vrh bosanskohercegovačkog fudbala.

Vranješ i društvo već za vikend imat će priliku da na gostovanju kod Mladosti stignu do šest uzastopne pobjede te tako izjednače rekord Sarajeva iz prošle sezone s obzirom da je upravo aktuelni šampion jedina ekipa sa šest uzastopnih pobjeda u posljednje dvije sezone kada se Premijer liga igra trokružnim sistemom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se tiče aktuelne sezone, Radnik iz Bijeljnine imao je četiri uzastopna trijumfa, dok je recimo zanimljivo da aktuelni prvak i trenutni lider premijerligaške karavane FK Sarajevo nije imao neku veću pobjedničku seriju, odnosno izabranici Husrefa Musemića su u dva navrata imali po dvije uzastopne pobjede. No, zato su imali serije od po šest uzastopnih mečeva bez poraza.

Na kraju treba dodati i da je Željezničar imao seriju od 11 uzastopnih mečeva bez poraza, koju je prekinuo Borac, no izabranici Amara Osima imali su pobjedničku seriju koja je trajala tri meča.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

south
Jest u najboljoj formi al uz pomoc sudija.
9 5
Kladionicar_iz_mira
FK Penal Banja Luka
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi