Marinović čestitao igračima, posebno istakao jedan detalj

Novi teren i sjajna atmosfera na stadionu u Banjoj Luci

Marinović čestitao igračima, posebno istakao jedan detalj

S. Mlaćo
Banjalučki Borac je jučer obradovao svoje navijače protiv Sloboode.

Bilo je 3:1 i u Borcu itekako mogu biti zadovoljni.

Vratili su se u svoj dom i obradovali navijače koji su ispunili stadion i pripremili vatrenu atmosferu.

“Zahvalio bih se navijačima na sjajnoj podršci. Mislim da su se i navijači poželjeli da igramo u Banjaluci. Danas su slavili i rođendan tako da su im igrači poklonili pobjedu.”, rekao je poslije meča trener Borca Vinko Marinović.

Govorio je i u dešavanjima na terenu.

“Dosta dobro smo otvorili prvo poluvrijeme u kojem smo većim djelom kontrolisali igru osim u toj jednoj situaciji kada je Sloboda imala jedan kontranapad.

Oglasi

U drugom dijelu Sloboda jeste imala posjed, ali smo, i mi, imali svoje prilike za treći gol. Na kraju smo ga postigli. Bila je ovo dobra utakmica u kojom smo vidjeli četiri gola.

Na novom terenu se vidi da je igra dosta drugačija za razliku od prošlih kola. Sve u svemu, možemo biti zadovoljni“, dodao je Marinović.

Borac trenutno ima 27 bodova, a u narednom kolu očekuje ga derbi sa FK Željezničar na Grbavici. Susret se igra u nedjelju.

Šef struke Slobode Adnan Jahić otvoreno je govorio o porazu svog tima pred više od 7.000 navijača.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Želim da čestitam Borcu na zasluženoj pobjedi, atmosfera je bila odlična. Novi teren je donio bržu igru, a vidio se i individualni kvalitet koji igrači Borca posjeduju. Bili su nošeni publikom i zasluženo su slavili. Mi smo užasno otvorili utakmicu, bili smo u nekom grču. Bježali smo od igre i nismo dobili duele na sredini terena. Za to smo kažnjeni pogotovo kod drugog gola, kada smo izgubili jednu loptu i nismo mogli stići", rekao je Jahić, čiji tim je, i on to kaže, izgledao malo bolje u nastavku:

"U drugom poluvremenu smo imali neki posjed i tri četiri kornera, ali nismo imali snage da stignemo Borac. Ovaj poraz možemo tražiti u tome što nam dosta igrača fali, a posebno u zadnjoj liniji. Jako je teško spremati utakmicu protiv Borca bez skoro cijele zadnje linije. Nama ostaje spremanje za Sarajevo i borba do zadnjeg kola", rekao je on.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Jesi stručnjak sram te bilo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi