Borac se muči u Antaliji, ali izjava Marinovića će se sigurno zabrinuti čelnike najvećih rivala
Očigledno da nije zabrinuti i smatra da će rezultat biti bolji u prvenstvu

Smatra da sve ide u željenom pravcu

Borac se muči u Antaliji, ali izjava Marinovića će se sigurno zabrinuti čelnike najvećih rivala

Samir Mlaćo

FK Borac neće odigrati dvije utakmice sutra u Antaliji već samo jednu.

Banjalučani imaju problema sa povrijeđenima igračima i odlučili su odigrati samo korejskim Gangvonom. Ranije je bio dogovoren duel i sa jednim timom iz Poljske, no Poljaci otrivaju pravi razlog odgode.

"Zbog velikog broja povrijeđenih, ekipa Borca iz Banjaluke otkazala je sutrašnji sparing meč sa našim timom. Konačno, ekipa će se sutra u 15.00 susresti sa korejskim Gangvonom", pišu Poljaci.

Podsjetimo, Borac je u subotu igramo sa Dinamom iz Mahačkale, ruskim drugoligašem, a završilo je 1:1. Nije praktički meč ni trajao 90 minuta jer je pred sami kraj došlo do velike tuče igrača.

Jedan igrač Borca napravio je dva vezana faula, Rusi su reagovali i nastao je pravi haos. Igrači Borca su stali u odbranu svog saigrača i jasno je bilo da sudija mora svirati kraj. Kada je to i učinio nastao je novi haos na terenu, a kako se sve završilo nikome i nije poznato.

Oglasi

Šef struke Borca Vinko Marinović u izjavu za zvaničnu stranicu istakao je zadovoljstvo kako se njegov tim pokazao protiv ruskog tima. Smatra da tim ide u željenom prvacu, a da će se prave stvari desiti u prvenstvu.

"Odigrali smo veoma dobru utakmicu i zadovoljan sam našim izdanjem. Bilo je čvrsto od početka do kraja, bilo je i malo nervoze, ali sve u svemu jedna jako dobra provjera. Igrači su, sa utakmicom od prije dva dana, odigrali po 90 minuta i to je veoma bitno.

Postigli smo gol, stvarali smo šanse i smatram da idemo u željenom pravcu. Naravno, ima još nekih stvari koje treba da popravimo i ostaje nam da radimo na tome. Najvažnije je da smo na dobrom putu i da sve ono što je planirano sprovodimo u djelo", rekao je Marinović.

Jakov Blagaić je također optimista i smatra da će se brojne promašene prilike vratiti u prvenstvu.

“Za dva dana smo odigrali dvije utakmice sa veoma kvalitetnim protivnicima. Odigrali veoma dobro, pružili smo kvalitetno izdanje i dinamički i energetskom potrošnjom.

Oglasi

Smatram da smo bili puno kvalitetniji od protivnika. Ostaje žal za nekim neiskorištenim prilikama, ali radit ćemo na tome da te promašaje “naplatimo” u prvenstvu.”

Borac je do sada u Rusiji odigrao četiri utakmice, te upisao tri poraza i jedan remi.

Prvi zvanični meč u 2024. godini Banjalučani igraju protiv Zvijezde 09 u osmini finala Kupa naše zemlje.

U Premijer ligi BiH, Borac će 17.2. dočekati Tuzla City.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti