FK Budućnost nije zaboravila Ediba Čergića - Čarija

Odigrali prijateljski meč protiv Priluka

FK Budućnost nije zaboravila Ediba Čergića - Čarija

S. Mlaćo

Memorijalna utakmica koju FK Budućnost svake godine organizuje u čast tragično nastradalom Edibu Čergiću - Čariju koji je svoj život položio za odbranu domovine, odigrana je jučer između Budućnosti i Priluka.

Bila je ovo XXIII Memorijalna utakmica za Čarija, te su Banovićani na taj način pokazali da sjećanje na njega i njegove fudbalske majstorije još uvijek ne blijedi. Iako je rezultat ove utakmice bio u drugom planu on je na kraju glasio 1:0 u korist Banovićana, a jedini gol na utakmici postigao je Haris Šahbazović.

Obilazak mezarja rahmetli Ediba održan je prije utakmice, a poslije utakmice gostima je uručena zahvalnica za dolazak, dok je tradicionalno uručen pehar igraču koji stilom igre podsjeća na rahmetli Ediba, a ove godine tu nagradu ponio je igrač Budućnosti Safet Mustafić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi