Čubrilo vjeruje u svoj tim: U Gabeli želimo prekinuti seriju poraza
Čubrilo u duelu sa Ovčinom iz FK Željezničar

Opravdao očekivanja u Konjicu

Čubrilo vjeruje u svoj tim: U Gabeli želimo prekinuti seriju poraza

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Igman je u negativnoj seriji rezultata, ali istu izabranici Dženisa Čosića žele prekinuti danas u Gabeli.

Gostuju GOŠK-u koji je u proteklim utakmicama pokazao da ima kvalitet za Premijer ligu.

Ipak, u Igmanu vjeruju u sebe, što je kazao i Marko Čubrilo, prvotimac Igmana koji se istakao u novoj sezoni.

Čubrilo je stigao iz Leotara, a već je upisao i tri asistencije.

"Sigurno da nas očekuje teška i zahtjevna utakmica. GOŠK je veoma dobro organizovana ekipa u kojoj se tačno zna ko šta radi na terenu. To su pokazali protiv Željezničara i Sarajeva i sigurno da su i u nekim ranijim utakmicama kao i mi zaslužili da osvoje neki bod više", ističe Čubrilo za SportSport.ba.

Iako ima tri vezana poraza, Igman nije razočarao na startu nove sezone.

Oglasi

U više navrata tim iz Konjica je bio na pragu bodova, no na kraju se samo gleda rezultat.

"Po mom mišljenju u prethodne tri utakmice smo igrali bas onako kako se od nas traži i očekuje. Međutim, i pored dobre igre nedostajalo nam je malo sportske sreće da tu dobru igru krunišemo bodovima i možda kojim golom više. Mi ćemo kao i do sada svaku utakmicu ići na pobjedu i pokušati što više bodova da osvojimo koji su nam sigurno u ovom trenutku potrebni. Mislim da je pobjeda na ovako teškom gostovanju najbolji način da se izađe iz tri uzastopna poraza".

Čubrilo je stigao kao zamjena za Elvira Durakovića i sigurno opravdao očekivanja. Radi se o nekadašnjem juniorskom reprezentativcu naše zemlje koji je ponikao u beogradskom Partizanu.

Zadovoljan je u Igmanu i lijepo se osjeća u Konjicu.

"Sigurno da uvijek u svakom poslu može bolje i svi mi težimo ka tome. Ja se trudim da na sve gledam sa pozitivnije strane i da svaki put kada sam na terenu dam svoj maksimum. Za sada imam nekoliko asistencija i nadam se da će ih biti još dosta do kraja sezone i ako mi se ukaže prilika volio bih da postignem koji pogodak.

Oglasi

U Igman sam došao zbog toga sto sam čuo sve najbolje o klubu i ljudima iz kluba. Pre svega da su veoma organizovan i ozbiljan klub za naše uslove. Sve to sam i zatekao ovde i baš je tako kao sto sam i očekivao.

Imamo sve uslove koji su potrebni za dobre rezultate i nadam se da ćemo svi zajedno uspijeti da ostvarimo naše zacrtane ciljeve", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba. prvotimac FK Igman Konjic Marko Čubrilo (25).

Pravdu večeras u Gabeli od 18:30 sati dijelit će Benjamin Deljković iz Sarajeva. Pomoćnici su mu Aleksandar Smiljanić iz Laktaša i Perica Maskaljević (Orašje).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Četvrti sudija je Admir Musić iz Sarajeva.

Delegat je Samir Ćupina iz Sarajeva, a meč neće biti u direktnom TV prenosu.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi