Kada pomislite da ste sve vidjeli, pojavi se klub koji kazni igrače oduzimanjem hrane i smještaja

Živopisno je u Rusiji

Kada pomislite da ste sve vidjeli, pojavi se klub koji kazni igrače oduzimanjem hrane i smještaja

Eldar Ganibegović

Svega i svačega smo se nagledali u fudbalu do sada, ali toga da je klub svoje igrače odlučio kazniti oduzimanjem hrane i smještaja teško se sjetiti. Upravo to se desilo u Rusiji.

FK Jessentuki je klub s juga Rusije osnovan 2016. godine. Oni se takmiče u trećem rangu ruskog fudbala, odnosno u Drugoj ligi Rusije. 

Ova ekipa je posljednja na tabeli i u 23 odigrane utakmice uspjeli su skupiti tek pet bodova, te im je garantovan put u niži rang naredne sezone. 

Forte Taganrog bio im je protivnik u 23. kolu, te ih je savladao sa, vjerovali ili ne, rezultatom 15:0. 

Ovako visok poraz može čuditi, jer Jessentukovi dosadašnji porazi obično su završavali rezultatom 0:5 ili 0:3, a peti na tablici, Forte, kada su i pobjeđivali, bilo je to s jednim ili dva pogotka razlike.

Domaćini su gol gostiju načeli već u drugoj minuti, a kroz utakmicu su čak četiri igrača postigla hat-trick.

Oglasi

Bolan poraz od 15 golova razlike razbjesnio je klupske čelnike koji su se odlučili na radikalne korake prema svojim igračima.

Kako je novinar Sergej Iliev izvijestio na Telegramu, kazna za igrače bila je oduzimanje hrane i smještaja klubu. Jedan od igrača već je odlučio napustiti momčad, a prema mnogim izvorima sve aktivnosti FK Jessentukija uskoro se završavaju.

Ovo nije prvi put da se klub spominje zbog kontroverzi. Prošlog maja, Jessentuki je kažnjen igranjem jedne utakmice na neutralnom terenu nakon sukoba između igrača.

Klub je igrao utakmicu protiv SKA Rostova kada je jedan od Jessentukovih igrača šutnuo loptu prema suparničkim navijačima, što je dovelo do velike tučnjave na terenu.

U novembru je jedan igrač ove momčadi suspendovan na dvije godine zbog klađenja na rezultate, a u martu ove godine trojica članova uprave udaljena su iz fudbala na šest mjeseci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi