FK Mladost bez dvojice defanzivaca protiv NK Čelik
Zadnja linija biće mnogo oslabljena neigranjem kapitena Aladina Isakovića i Kenana Horića

Kakanjci oslabljeni u odbrani

FK Mladost bez dvojice defanzivaca protiv NK Čelik

D. Kurbegović

Fudbaleri Mladosti u 19. kolu Premijer lige BiH dočekat će zenički Čelik u posljednjoj utakmici prvog dijela sezone. Kakanjci su u prošlom kolu odigrali sjajno u gostima protiv Zrinjskog, te su odnijeli vrijedan bod, iako su mogli i do pobjede, ali je Rustemović golom iz jedanaesterca u samom finišu ostavio jedan bod u Mostaru.

Naredni meč prije zimske pauze od velikog značaja je za Mladost, ekipa koju s klupe predvodi Fahrudin Šolbić u komšijskom derbiju dočekat će zenički Čelik, koji je poziciju ispred na tabeli. Dva boda dijele Mladost od sigurne zone i sigurno je da će protiv ekipe iz Zenice jurišati na tri boda.

Veliki problem za stručni štab Mladosti jeste što će za meč protiv Čelika biti lišeni usluga dvojice defanzivaca, kapiten Aladin Isaković je u Mostaru dobio treći žuti karton, dok je Kenan Horić povrijeđen i za njega je završena ova polusezona. Od ranije van stroja je još jedan defanzivac Ivan Dujmović, tako da će Mladost kontra Čelika biti oslabljena u zadnjoj liniji.

Ipak stručni štab na raspolaganju će imati Šerifa Hasića i Kenana Hreljića, koji bi trebali biti posljednji bedem ispred Emila Velića. U prvom meču igranom na Bilinom polju, Čelik je slavio rezultatom 1:0, a gol za crno-crvene postigao je Haris Dilaver.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MLADOST
Iako Horić igra borbeno i zadovoljavajuće, još nijednu nije odigrao protiv Čelika. Mislim da je ovo pokazatelj njegove pristrasnosti (nije nikakav problem), ali nema ovdje ni trunke profesionalnosti i trebalo bi se i njemu kao i Isakoviću, zahvaliti odmah nakon subote.
3 0
KB9
A sta je tu cudno Bgti Horic nece da igra protiv Celika Prosle godine je namjerno dobio crveni da ne igra A Isakovic prica za sebe ;) Zato je Ibro Rahimic bivsi ;)
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi