FK Mladost krenula s radom, nekoliko igrača na meti inostranih klubova
Mladost je danas krenula s pripremama za narednu sezonu u kojoj imaju za cilj biti u gornjem dijelu tabele

Kakanjci će se pripremati u Visokom, te Zlatiboru

FK Mladost krenula s radom, nekoliko igrača na meti inostranih klubova

D. Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja danas su krenuli s pripremama za narednu sezonu u Premijer ligi. Elvedin Beganović, koji će i naredne sezone sjediti na klupi Mladosti izvršio je prozivku igrača, te je prezentovao plan priprema kluba do početka sezone.

Na prozivci su se odazvali svi igrači koji imaju ugovore, osim Anđušića, Guzine i Fanima koji će se ekipi priključiti u ponedjeljak. Od igrača iz prošle sezone već je poznato da su klub napustili Asani, Muslimović i Arežina, koji je prešao u Lokomotivu iz Zagreba.

Na današnjoj prozivci bilo je i nekoliko igrača koji će u narednom periodu biti na probnom radu, a tu je bio i novi napadač Andrej Todorović, koji je potpisao ugovor, a dolazi iz tuzlanske Slobode.

Kada je u pitanju plan priprema, do 1. juna ekipa će se pripremati u Kaknju, te Visokom, a plan je da se odigraju dvije prijateljske utakmice, od kojih je jedna vjerovatno protiv Veleža. Za 1. juli planiran je odlazak na pripreme vjerovatno na Zlatibor, gdje bi ekipa ostala 10-tak dana, te onda završni dio priprema ponovo u Kaknju i Visokom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladosti je prošle sezone malo falilo da izbori Evropu, a u narednoj sezoni plan je da budu u gornjem dijelu tabele. Za nekoliko igrača poput Anđušića, Boje, Fanima, Guzine, Nikolića ima dosta upita od klubova iz inostranstva, ali još nije poznato hoće li neko od njih napustiti Mladost.

Moguć je dolazak par novih igrača, na mjestima u ekipi gdje su neophodna pojačanja, to se prije svega odnosi na bočne pozicije, te jednom veznjaku, ali i napadaču.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Taceoni
Ide pravo priprema sreca pa je ostalo do Celtica jos puno mjesecihi hi hi
0 0
GospodinIzSarajeva
Ima li negdje live stream???
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi