FK Mladost od danas u Blagaju: Dva nova imena na probnom radu
Kakanjci će drugi dio priprema obaviti u Hercegovini, odnosno u Blagaju i Mostaru, gdje će odigrati i nekoliko pripremnih utakmica

Kakanjci u subotu protiv Željezničara

FK Mladost od danas u Blagaju: Dva nova imena na probnom radu

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja od danas su u Hercegovini gdje će na terenima u Blagaju, ali i u Mostaru odraditi drugu fazu priprema.

U Blagaju bi se ekipi trebali priključiti i dvojac iz Sarajeva, Belmin Dizdarević, te Halid Šabanović, dok je Rijad Sadiku već odradio trening s Mladosti i on je već zadužio opremu u novom (starom) klubu. Ranije se ekipi priključio Kenan Šarić, bivši ofanzivac Radnika.

Nekoliko igrača poput Lalića, Guzijana Nikolića, Vehaba, Bibera već je napustilo klub, a na tome putu je i mladi lijevi bek Benaris Duraković.

Ovaj 19-godišnjak u prošloj polusezoni nastupio je na dvije utakmice, te nije imao veliku minutažu pored Enesa Alića, koji je imao sjajnu polusezonu. Duraković bi prema najavama drugi dio sezone trebao provesti u Rudaru iz Kaknja, gdje će sigurno imati veliku minutažu, što je mladom igraču u ovom trenutku i najvažnije.

U Blagaj su krenuli Nikola Bjeloš, Alen Nuhanović i Faruk Jusić ,te dvojica novih igrača, koji će biti na probnom radu. Riječ je o 19-godišnjem Danijelu Miljanoviću, inače sinu od šefa struke Mladosti. Ovaj bivši omladinski reprezentativac Švedske svoju dosadašnju karijeru proveo je u klubovima iz Švedske, a u Kakanj dolazi iz ekipe IF Elfsborga, gdje je nastupao za juniorsku selekciju.

Osim njega ekipi se priključio i napadač iz Srbije. Riječ je o Matiji Baboviću, 21-godišnjem nogometašu kojem je posljednji klub bila ekipa Zvezdare, koja se takmiči u drugom po jačini rangu nogometa u Srbiji. Babović su kao i Miljanović, te Bjeloš i Nuhanović na probnom radu, te će se o njihovom eventualnom ostanku u Mladosti znati nakon 10-tak dana, odnosno nekolicine pripremnih utakmica na kojima će dobiti šansu da pokažu šta znaju.

Mladost će drugu pripremnu utakmicu odigrati u subotu protiv Željezničara u Međugorju, a podsjetimo u prvom meču prošle subote na stadionu u Žepču poraženi su rezultatom 3:1 od ekipe NK Vis Simm-Bau.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

free_shooter
“Riječ je o 19-godišnjem Danijelu Miljanoviću, inače sinu od šefa struke Mladosti.” Haha bas me zanima oce li dobit ugovor
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi