FK Olimpik potpisao pet igrača

FK Olimpik potpisao pet igrača

M. Skaka

U sklopu nastojanja da u narednu fudbalsku sezonu, povratničku u Premijer ligi, uđe što jači, Fudbalski klub Olimpik je u svoje redove doveo pet igrača koji će stajati na raspolaganju šefu stručnog štaba, Husrefu Musemiću.

Uz povratnike Makića i golmana Rastodera, Olimpik će za narednu sezonu pojačati i Marinković, Lulić, te Hasečić.

Mirko Marinković, rođen je  08.09.1986. u Bijeljini, igra na poziciji napadača, ali može igrati I na poziciji ofanzivnog  veznog. Do sada je nastupao za FK Rudar Ugljevik, FK Zeta Golubovci te FK Radnik iz Bijeljine odakle je i stigao u Olimpik. »Prostora za napredak ću sa trenerom Musemićem sigurno imati, iako je iza mene sjajna sezona.", zadovoljan je Marinković. "Prije nego sam došao u Olimpik čuo sam samo riječi hvale kako o klubu tako i o organizaciji u Klubu. Izuzetno mi je važno i ti što se Olimpikove ambicije podudaraju sa ambicijama u klubu, a to je borba za samo vrh tabele i izlazak u Evropu naredne sezone«.

Armin Lulić je rođen 12.10.1986. godine u Ljubljani, igra na poziciji stopera, a do sada je nastupao za Slovan, Olimpiju i NK Livar iz prve slovenačke lige. »Imao sam i drugih ponuda, ali je Olimpikova bila najkorektnija i mislim da sam napravio pravi potez dolaskom u ovaj klub.«, rekao je Lulić prilikom potpisivanja ugovora.

Admir Makić je igrač Olimpika koji je prethodnu sezonu nastupao kao pozajmljeni igrač u Rudaru u Brezi.

Adis Hasečić je svojim dobrim igrama i golovima u Famosu iz Hrasnice skrenuo pažnju na sebe te će kao već dokazani napadač biti na raspolaganju Husrefu Musemiću u povratničkoj sezoni Olimpika u Premijer Ligi Bosne i Hercegovine.

Irfan Rastoder je golman koji je još jedan bivši igrač Olimpika koji će narednu sezonu braniti boje kluba.

»FK Olimpik sigurno neće stati na ovome. U pregovorima smo sa još nekim igračima, od kojih su neki već načelno pristali na ugovor, te očekujemo da ćemo već naredne sedmice potpisati ugovore kojim ćemo upotpuniti naš igrački kadar te se potpuno spremni upustiti u izazove koje će nam donijeti Premjer liga naredne sezone, igrači koji su danas potpisali su mladi i željni dokazivanja, te mislim da ću u narednoj sezoni moći računati na njih.« izjavio je na press konferenciji povodom potpisivanja ugovora Husref Musemić.

Šef struke Olimpika je prozivku igrača zakazao za 27.06. , a nakon nekoliko uvodnih dana treniranja u Sarajevu ekipa se od 04.06 do 14.06. seli na Kupres gdje će nastaviti pripreme, a nakon toga od 17.07. do 27.07. igrači i stručni štab će boraviti u Borči pored Beograda gdje će odigrati i nekoliko pripremnih utakmica.

Svoje utakmice u Premijer ligi FK Olimpik će igrati na stadionu Asim Ferhatović Hase i to isključivo ponedjeljkom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.