FK Radnik namučio FK Sarajevo, ali sva tri boda ostaju na Koševu

Prvak upisao novu pobjedu

FK Radnik namučio FK Sarajevo, ali sva tri boda ostaju na Koševu

E. Škorić

FK Sarajevo je u posljednjem susretu petog kola Premijer lige BiH savladao FK Radnik s 2:1.

Bordo tim se dosta mučio večeras, ali je na kraju uspio da ostvari željeni rezultat i upiše nova tri boda, pa izabranici Husrefa Musemića imaju bod manje i utakmicu manje od vodećeg Željezničara.

Na prvo uzbuđenje čekalo se sedam minuta. Đurić je šutirao, no blokiran je, pa je lopta otišla u korner. U 12. minuti šansa za Sarajevo, ali Ahmetović malo kasni na centaršut s desnog boka.

U 22. minuti Tatar je pucao s distance, siguran je bio Bilobrk. Sarajevo je od vodstva došlo u 31. minuti. Nakon duge lopte, Tatar je vratio za Velkoskog, a kapiten domaćih trese mrežu za 1:0.

Ubrzo nakon toga velika šansa za bordo tim, no Bilobrk iz neposredne blizine brani zicer Ahmetoviću. Do kraja prvog poluvremena bez promjena.

Gosti iz Bijeljine sjajno su zaigrali u drugom dijelu, pa su vezali nekoliko šansi preko Pece koji je u 64. minuti "zaledio" Koševo. Nakon lijepe akcije, Peco trese mrežu Kovačevića.

Zamalo da Radnik preokrene u 71. minuti. Brza kontra i udarac Karića, Kovačević brani vrhovima prstiju.

I kada se činilo da bi Sarajevo moglo da kiksa, stigao je prvijenac Besima Šerbećića u 79. minuti. Sarajevo je došlo do gola nakon ubacivanja iz slobodnjaka. Bilobrk je prvi pokušaj ka svom golu sjajno odbranio, ali onda Šerbečić pogađa za 2:1 i donosi pobjedu Sarajeva.

Sarajevo - Radnik 2:1

Sarajevo: Kovačević, Šabanović, Lazić, Hebibović, Gavrić, Ahmetović, Velkoski, Letić, Mustafić, Šerbečić, Tatar.

Radnik: Bilobrk, Radović, Mekić, Vasić, Popara, Peco, Maksimović, Despotović, Karić, Đurić, Šubert.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BN78
Sada je barem jasnije,zašto prvak ove kukuruz lige ne može ništa u Evropi.Seljačko izležavanje i čuvanje protiv ovakvog Radnika,ma daj,Sarajevo jedna od rijetkih seljačkih ekipa,ali ništa čudno kada ekipu vodi seljak iz Janje,a navijači mentalni sklop sandžaklija,vukojebina istočne Bosne,seljaka sa Kobilje Glave,daje ono što se zove balinluk.
0 59
GaazziiJAAA
APSOLVIRASMO i Fk"VALJANJE, ZADRZAVANJE I PRIGOVARANJE"...OLE OLEE..
32 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi