Ziljkić hvalio Varešanovića, a sada i Rožmana: "Drago mi je što je došao u najveći klub"

Najavio pobjedu protiv Posušja

Ziljkić hvalio Varešanovića, a sada i Rožmana: "Drago mi je što je došao u najveći klub"

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Pored Simona Rožmana, na današnjoj press konferenciji FK Sarajevo medijima se obratio i Almedin Ziljkić.

Sarajevo će protiv Posušja sutra jurišati na tri boda, a Ziljkić je govorio o dolasku novog trenera i atmosferi u ekipi.

"Želim se navijačima zahvaliti na podršci u protekle dvije utakmice, te smo svjesni da smo ih razočarali. Niko se ne raduje nekim promjenama, ali nadam se da će to za nas biti pozitivni šok. Šef je već u tri dana pokazao šta želi od nas, a mi moramo vjerovati u sebe. Ne smijemo podcijeniti nikoga, već prezentovati zamisli trenera i biti što bolji na terenu", rekao je Ziljkić.

Posušje je porazom otvorilo novu sezonu, kao i bordo tim.

"Posušje ima kvalitet, ali ima i mane. Rezultat protiv Širokog ne smije nas zavarati. Mi protiv Torpeda nismo izgubili, ali smo ispali. Iskreno, čast je biti dio ovog kluba, te je na nama da sutra prezentujemo ko smo i šta smo".

Ističe da poznaje trenera Rožmana.

Oglasi

"Šef me zvao u Celje, ali nije se to desilo. Drago mi je što je došao u najveći klub. Neka rezultati kažu o njemu. Mi moramo prezentovati na terenu što šef traži od nas. Na nama je da pokažemo zašto smo u FK Sarajevo".

Kakva je atmosfera u svlačionici?

"Ekipa je iskusna, svi smo ovo već prolazili u ranijim klubovima. Spremni smo na sve, šef je reagovao pozitivno na nas i unio nam je samopouzdanje u energiju. Ekipa je prihvatila šefa od prvog dana, momci su pravili i nema tu klanova, nit bilo čega lošeg. Meni je u loži protiv Sloge bilo teže nego bilo kome. Nisam ni spavao...", dodao je Ziljkić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Meč na Koševu igra se sutra od 21:00. Pravdu će dijeliti Mirza Kazlagić iz Cazina.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

19Blue21
Jel ovo onaj što vam je zapalio šal? hahahaha
5 1
Brazuka
Provalili ga svi. Preesmijesan lik.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti