FK Sarajevo bi domaće utakmice EL igralo na Bilinom Polju

U slučaju prolaska u grupnu fazu takmičenja

FK Sarajevo bi domaće utakmice EL igralo na Bilinom Polju

FK Sarajevo bi, u slučaju da u dvomeču bude bolji od favorizirane Borussije M'gladbach, svoje domaće utakmice u okviru Evropa lige igralo u Zenici, na stadionu Bilino Polje.

Razlog tome je neispunjavanje uvjeta koševskog stadiona za odigravanje grupne faze takmičenja u koje bi se naš predstavnik mogao plasirati. Iz tog razloga, bordo klub bi bio primoran svoje utakmice igrati u Zenici, na stadionu Bilino Polje koje važi za naš najmoderniji ali i jedini stadion koji zadovoljava sve kriterije koje nalažu iz UEFA-e da bi se na njemu igrale utakmice grupnih faza oba evropska takmičenja. Poznato je da UEFA po tom pitanju ima dosta stroge uvjete, posebno kada su u pitanju balkanski klubovi, a istinitost ove informacije potvrdili su nam iz FK Sarajevo.

Međutim, UEFA zna i "uplašiti". Utjehu bordo klubu i navijačima pronašli smo u susjedstvu. Slična stvar se prošle godine desila Rijeci koja je također uoči susreta playoffa EL-a sa Stuttgartom bila obavještena da će svoje eventualne utakmice grupne faze igrati u Zagrebu, na maksimirskom stadionu.

Uprkos najavama iz UEFA-e, Rijeci su nakon plasmana ipak "progledali kroz prste" pa su Lyon, Betis i Guimaraes ugostili na svojoj Kantridi.

Sarajevo će protiv Borussije tražiti historijski rezultat za naš klupski fudbal, a zadatak će biti jako težak. Ostaje da se vidi da li bi UEFA i u ovom slučaju ublažila kriterij te dozvolila odigravanje susreta grupne faze na našem najvećem stadionu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.