Sarajevo objavilo ko je najviše pretrčao protiv Celtica

Tatar ispred svih

Sarajevo objavilo ko je najviše pretrčao protiv Celtica

Edmir Škorić

FK Sarajevo je proteklog četvrtka u Zenici ugostio Celtic u meču play-offa Evropske lige, a škotski velikan slavio je s 1:0.

Sarajevo nije uspjelo da se plasira u grupnu fazu EL, stoga ostaje žal, mada su navijači bordo tima već odali poštovanje svojim igračima za sve što su uradili tokom prethodnih mečeva. Izgubiti od Celtica 1:0, naravno, nije sramota.

A što se same utakmice tiče, u kojoj je tim iz Glasgowa uspio da iskoristi jednu priliku i da ni iz čega praktično povede, Sarajevo je objavilo neke detalje koje će sigurno zanimati armiju bordo navijača.

Naime, najviše kilometara u meču protiv Celtica pretrčao je Benjamin Tatar -. 12.28 kilometara. Slijedi Tino-Sven Sušić s 12 pretrčanih kikometara, a treći je Andrej Đolanović sa 11.43 kilometra.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također, bordo tim napominje da je Matthias Fanimo ostvario najveću brzinu od 31.87 km/h.

Na utakmici protiv Celtica najviše je pretrčao Benjamin Tatar, dok je najveću brzinu od 31.87 km/h ostvario Matthias Fanimo. ⚡️💪 #catapult #UEL #BordoPorodica 🔴⚪️

Posted by FK Sarajevo on Saturday, October 3, 2020
Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1571956549
Klocevi.. Sta drugo reci...
4 16
BiceaBdnasaBiH
Dzaba Fanimu brzina kad Ahmetovic sa svojih 195 visine i 20 god iskustva ne moze zadrzati i ostaviti dvije povratne da mu neko gurne u prostor
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi