Horde zla se oglasile pred subotnji derbi, na Koševo ne mogu Lešinari
Kritikovali su navijači Sarajeva odluku odgovornih

Susret koji izaziva veliku pažnju

Horde zla se oglasile pred subotnji derbi, na Koševo ne mogu Lešinari

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

U subotu se od 20:45 sati igra veliki derbi između Sarajeva i Borca.

Posljednji je prekinut zbog izlaska sa terena igrača Sarajeva, a gosti su zatim slavili službenim rezultatom 3:0.

Sarajevo je žestoko kažnjeno, pa će sigurno i sada biti 'vatreno' na najvećem bh. stadionu.

Navijači Sarajeva pozvali su sve svoje članove da dođu u što većem broju, ali i kritikovali MUP KS.

Naime, navijači Borca neće moći prisustvovati ovoj utakmici, te su iz UNFKS - Horde zla naveli da se radi o nesposobnosti u organizaciji MUP-a KS.

"Fudbal se igra zbog navijača", između ostalih poruka je Hordi zla koji su se oglasili putem zvanične stranice.

Oglasi

"Posljednja utakmica protiv Borca na našem stadionu i sve ono što je sudijska trojka na čelu sa Mateom Musom uradila u korist gostiju još jednom je potvrdila našu nedavnu parolu upućenu njima: LEŠINARI FUDBALA SLAVE POBJEDE BEZ ČASTI!

Narednu subotu, 20. aprila sa početkom u 20:45sati na megdan nam ponovo dolazi banjalučki Borac, a naša je obaveza da tim lešinarima fudbala pokažemo inat i pomognemo momcima u bordo dresovima da dođu do pobjede, usprkos sudijskoj pomoći koju će gosti vjerovatno i ovaj put imati.

Međutim, ono što moramo naglasiti je da gostujući tim ovaj put vjerovatno neće imati pomoć svojih navijača obzirom da se u istom terminu održava koncert u dvorani Zetra, te je iz tog razloga MUP KS zabranio njihov dolazak. Još jednom policija pokazuje svoju nesposobnost u organizaciji utakmica i time direktno utiču da nam milo za drago bude vraćeno zabranom prisustovanja na narednoj utakmici u Banja Luci.

FUDBAL SE IGRA ZBOG NAVIJAČA!
SVI NA SJEVER - U INAT SVIMA!", stoji u objavi.

Očekuje se veoma dobro ispunjeno Koševo i dobra atmosfera u subotnjem derbiju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Danas je objavljeno da će pravdu dijeliti Mirza Kazlagić iz Cazina, dok će njegovi pomoćnici biti Sreten Udovičić iz Prijedora i Hasan Nanić iz Bužima.

Nanić je navijačima Sarajeva poznat po tome kada je bordo klubu poništio regularan pogodak upravo na meču u Banjoj Luci.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rabodimis
A za derbi idu kabine za pretres, opsadno stanje grada, sve moguce jedinice MUP-a izadju da se slikaju kao "heroji" i "veliki borci protiv nepravde".. XD Kako upravu grada Sarajeva nije stid da budu toliko jadni da jednu utakmicu ne mogu obezbijedit.. Doslo bi 200-300 ljudi plafon i to je nerjesiva enigma za silne uhlje*be ?? SRAM in bilo sve od Benjamine K. do policije... Nije nikad, u istoriji grada, zabiljezena ovolika represija nad navijacima i ljudima koji vole sport... Bez i jednog razumnog razloga nekakve zabrane uvode. Od otvorenog grada prave konzervu.. Nesposobni za uradit nesto dobro pa daj da se bore protiv izmisljenih huligana..
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi