Rožman odredio početnu postavu za prvi prijateljski meč FK Sarajevo ove zime
Cilj FK Sarajevo u drugom dijelu je plasman u Evropu

Rival je federalni prvoligaš

Rožman odredio početnu postavu za prvi prijateljski meč FK Sarajevo ove zime

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

FK Sarajevo danas igra prvi pripremni meč ove zime.

Rival bordo momcima je FK Radnik Hadžići, član Prve lige FBiH, a meč se igra od 13 sati. Live tekstualni prijenos možete pratiti na SportSport.ba.

Radnik će tako doći u pripremnu bazu premijerligaša, te izaći u susret, a treba istaći da je prvenstvo u Prvoj ligi FBiH se nastavlja tek u martu ove godine.

Trener Sarajeva Simon Rožman odredio je početnu postavu:

FK Sarajevo: Rogić, Aničić, Čelik, Beganović, Radović, Buljubašić, Mustafić, Matanović, Ziljkić, Čataković, Kyeremeh.

Oglasi

Simon Rožman na pripremama je poveo naredne igrače:

Dejan Iliev, Lovre Rogić, Faris Mehić, Sanin Mušija, Amar Beganović, Slaviša Radović, Elvir Duraković, Tarik Kapetanović, Miomir Đuričković, Marin Aničić, Vinko Soldo, Nidal Čelik, Muhamed Buljubašić, Edin Julardžija, Marko Matanović, Anes Krdžalić, Mirza Mustafić, Nemanja Anđušić, Eldar Mehmedović, Bakir Nurković, Muamer Hamzić, Hamza Ljukovac, Renan Oliveira, Adalberto Penaranda, Hamza Čataković, Harun Pločo, Almedin Ziljkić, Ajdin Hasić i Francis Kyeremeh.

Sarajevo se danas vraća kući, a završni dio priprema bordo momci će odraditi u Umagu.

Besim Šerbečić seli kod Dudića?

Defanzivac FK Sarajevo Besim Šerbečić mogao bi put Super lige Srbije, a njegov novi klub bi trebao biti FK Radnički Kragujevac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovaj tim sa klupe predvodi Feđa Dudić koji dobro poznaje Šerbečića i vjeruje da bi bio pojačanje u zadnjoj liniji.

Šerbečić je na Koševo stigao kao veliko pojačanje, ali kod Simona Rožmana je odmah otpisan. Nije igrao, pa je sa tribina pratio susrete, ali ima važeći ugovor koji je finansijski kvalitetan, te mu neigranje nije puno zasmetalo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi