Sarajevo je sve bolje: Bordo tim na Koševu srušio Radnik
Foto: T. Hebib

Novi poraz Bijeljinaca

Sarajevo je sve bolje: Bordo tim na Koševu srušio Radnik

S. Grebović

Sarajevo je večeras rezultatom 2:1 bilo bolje od ekipe Radnika i na taj način došlo do prve domaće pobjede u sezoni.

Nakon dva domaća poraza od Tuzle City i Zrinjskog Sarajevo je konačno slavilo. Teže od očekivanog bordo momci su uspjeli da savladaju ekipu Radnika sa 2:1. 

Domaći tim je zaista furiozno otvorio ovaj meč što se isplatilo već u 12. minuti. Bodul je izveo jedan prekid iskosa, a Bagarić petom tu loptu okrznuo dovoljno da ona završi u mreži gostiju iz Bijeljine.

Efektan je to bio gol napadača Sarajeva i jedan od atraktivnijih ove sezone u čitavoj ligi.

Samo pet minuta kasnije Radnik je mogao u potpunosti da se vrati u utakmicu. Pantelić je sjajno loptu glavom spustio za Markovića, a ovaj iz stopostotne šanse šutirao preko gola Sarajeva.

Još jednu veliku priliku za goste malo kasnije nije iskoristio ni Pantelić, koji je iskoristio veliku grešku Kurdića, došao do lopte i šutirao, no njegov udarac je odbranio golman Dizdarević.

Oglasi

Kako to obično biva, ako ne iskoristite svoje šanse slijedi kazna. Igrala se 38. minuta kada je u kaznenom prostoru pao Bagarić, a siguran realizator najstrožije kazne bio je Bodul koji je tako stigao do svog prvijenca u bordo dresu.

Opis nije dostupan

U nastavku meča intezitet meča je drastično opao.

Nije bilo toliko izglednih prilika za gol kao u prvom dijelu, a jednu od rijetkih iskoristio je Popara koji je u 65. minuti oprobao svoj udarac sa nekih 25 metara i matirao čuvara mreže Sarajeva.

Prethodno je Dizdarević imao mnogo sreće kada je udarac Tahrića zaustavila prečka i stativa, ali lopta nije prešla gol crtu.

Oglasi

Najveću priliku za domaće u sudijskoj nadokandi nije iskoristio Ahmetović čiji je udarac sa peterca nekako uspio da odbrani golman Aljkanović.

Sarajevo je do kraja meča uspjelo da očuva prednost i tako stigne do treće ovosezonske pobjede i prve na domaćem terenu, dok je Radnik upisao i treći neuspjeh.

Sablićev tim je ovom pobjedom izbio na treću poziciju, dok su Jagodićevi izabranici ostali zakucani za samo dno premijerligaške tabele.

Premijer liga BiH, 5. kolo

FK Sarajevo - FK Radnik 2:1 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo: Dizdarević, Pidro, Šabanović, Kurdić, Hebibović, Đokanović, Bodul, Ramić, Bagarić, Palić, Kobiljar.

FK Radnik: Aljkanović, Nikić, Batar, Popara, Vasić, Ristanović, Gogić, Šarić, Marković, Pantelić, Šubert.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Dobro smo mi i prosli - broje se 3 nova boda , ali bez Bagarica i Bodula bi bilo sisanje motke - sta je tu je sa ovim igracima koje momentalno imamo na raspolaganju nemoze covjek vise ni ocekivati , bice bolje kad se neke stvari oko igraca napokon regulisu
29 3
borobetmen
Ооооооо јебем те сарај'вооо!!!!
7 28

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi