Svi su pali u sjenu kada se nakon vječitog derbija neočekivano oglasio Vladan Kovačević

Nekadašnji golman Sarajeva

Svi su pali u sjenu kada se nakon vječitog derbija neočekivano oglasio Vladan Kovačević

Endin Čaušević

Sarajevo je sinoć u velikom gradskom derbiju pobijedilo Željezničar sa 3:0 u okviru desetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a posebnu pažnju izazvala je neočekivana objava Vladana Kovačevića vezana za sinoćnji meč na Koševu.

Na Koševu smo sinoć gledali fantastičnu atmosferu na tribinama, a u posljednjih desetak godina sigurno da je ovo bio najposjećeniji gradski derbi.

Navijači oba kluba su oduševili pred sami početak svojim koreografijama, a fotografije s najvećeg bh. stadiona sigurno će obići svijet.

Sarajevo je uspjelo da dođe do ubjedljive pobjede protiv najvećeg rivala i slavi sa 3:0. Golove za bordo klub koji su bacili u trans publiku na tribinama postigli su Ajdin Hasić, Renan Oliveira i Hamza Čataković.

Dosta zanimljivo je bilo i nakon meča, a u centru pažnje našao se predsjednik Sarajeva, Ismir Mirvić, zbog svojih objava na društvenim mrežama u kojim nije krio oduševljenje zbog pobjede protiv ljutog rivala.

Oglasi

Međutim, posebnu pažnju izazvao je nekadašnji golman bordo kluba Vladan Kovačević zbog neočekivane objave na Instagramu.

Kovačević se nakon odlaska u poljski Rakow i odluke da umjesto BiH nastupa za Srbiju nije previše oglašavao kada je u pitanju klub u kojem je stasao, ali jednostavno ni on nije mogao da odoli nakon sinoćnje pobjede. Da li je golman Rakowa shvatio da je napravio veliku grešku odlukom da nastupa za Srbiju jer od toga očito neće biti ništa, pa pokušava ponovo pobrati simpatije u BiH objavama oko kluba za koji je nekada igrao, a nije često spominjao nakon odlaska... Ne bi sigurno bilo iznenađenje da je tako.

Opis nije dostupan.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovaj 25-godišnji golman podijelio je na Instagram storyju fotografiju FK Sarajevo uz crveno i bijelo srce koje simboliziraju boje kluba za koji je nekada nastupao.

Inače, Kovačević je u Sarajevo stigao početkom 2016. godine, te je nakon pet godina prešao u Rakow. U bordo klubu upisao je ukupno 98 nastupa.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi