Veliko srce igrača Sarajeva: Saigrača koji je doživio ogromnu tragediju nisu zaboravili
FOTO: FK Sarajevo

Potez vrijedan svake hvale

Veliko srce igrača Sarajeva: Saigrača koji je doživio ogromnu tragediju nisu zaboravili

Samir Mlaćo

Sarajevo nakon prvog dijela gubi od slovenskog Kopera u prijateljskom meču 1:0.

Bilo je to poluvrijeme koje će bordo momci pokušati što prije zaboraviti, a uoči meča vidjeli smo zaista prelijepu gestu nogometaša Sarajeva.

Oni su se zajednički fotografisali, ali uz dres mladog Haruna Ploče. Pločo je bio sa bordo timom u Umagu, a prije par dana stigla je vijest da je preminuo njegov otac Almir u 45. godini života.

Odmah je mladi Pločo napustio pripreme, no saigrači su mu pokazali da su uz njega u ovim teškim momentima i zaista zaslužuje sve pohvale za ovaj potez.

Pločo je bio nada FK Željezničar, ali skauti kluba sa Koševa odlučili su ga dovesti u Akademiju bordo kluba i mnogi mu predviđaju blistavu karijeru.

❤️ @harunploco.9

Posted by FK Sarajevo on Saturday, February 3, 2024
Oglasi

Kada je prvi dio meča u Sloveniji u pitanju, Deni Jurić je postigao jedini pogodak, a Koper je imao još nekoliko sjajnih prilika.

Sarajevo je prije par dana remiziralo sa Makedonija GP, a ranije su savladali Radnik Hadžiće, Rukh i Aluminij.

Koper je trenutno trećeplasirana momčad Prve lige Slovenije te zaostaje sedam bodova za Olimpijom, a čak 17 za liderom NK Celje.

Kada je Premijer liga u pitanju, Sarajevo drugi dio sezone otvara domaćim susretom sa NK Široki Brijeg 17. ili 18.02. Glavni cilj bordo tima je plasman u Evropu, a trenutno su na četvrtom mjestu. Jesenji prvak je FK Borac, a zatim su ispred bordo tima Zrinjski i Velež.

Naše veliko Sarajevo ❤️

Posted by FK Sarajevo on Saturday, February 3, 2024

Prethodno Sarajevo naredne nedjelje gostuje kod FK Sloboda u okviru osmine finala Kupa naše zemlje. Meč je trebao biti odigran u ponedjeljak, ali pomjeren je za dan ranije.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
cu ploco haha
0 2
Ham0
Respekt i sabur!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti