Mirvić je kratko zastao kod sudije Muse, sa tribina se orilo "lopovi, lopovi"
Susret Muse i Mirvića nakon prekida

Skandal na Koševu, Mateo Musa u prvom planu

Mirvić je kratko zastao kod sudije Muse, sa tribina se orilo "lopovi, lopovi"

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Nezadovoljstvo navijača i igrača Sarajeva kulminiralo je večeras u završnici meča Kupa sa Borcem i to zbog lošđeg suđenja glavnog sudije Matea Muse.

Borac je vodio 2:1, a kada se očekivao kraj stručni štab Sarajeva odlučio je da povuče igrače sa terena. Razočarani su na Koševu bili suđenjem Matea Muse, rekli bismo s pravom, i povukli su radikalan potez.

Nisu domaći birali riječi prema sudiji Musi, jasno je bilo vidljivo da se radi o žestokim psovaka, a nije lako bilo samom sudiji kojem su došli i članovi obezbjeđenja kako bi ga zaštitili. No, za takvu situaciju je sam kriv. 

Kada se situacija počela smirivati, na terenu se pojavio prvi čovjek FK Sarajevo Ismir Mirvić.

Mirvić je kako je bilo vidljivo imao šta reći sudiji Musi, a zatim je samo prošao. Kasnije su ga kamere snimile u razgovoru sa šefom struke Simonom Rožmanom.

Oglasi

Kao da nisu vjerovali Mirvić i Rožman šta se večeras dešavali, a mišljenja da su da je njihov tim itekako oštećen.

Do ovog momenta Borac je vodio 2:1. Mladi 17-godišnji Marčetić je postigao dva pogotka, a jedini pogodak za Sarajevo Hamza Čataković sa 11 metara.

Dok su domaći protestovali, sa tribina se čulo 'lopovi, lopovi', a igrači Borca su otišli do svojih navijača kako bi proslavili pobjedu te vjerovatno prolaz dalje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac će tako izboriti plasman među četiri tima u Kupu naše zemlje, a kakve kazne očekuju FK Sarajevo ostaje da se vidi.

Susreti 23. kola Wwin lige igraju se već za vikend. Sarajevo dočekuje GOŠK, a Borac Zvijezdu 09.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BogatiDijasporac
Nisam za Sarajevo, neka su ispali. A Musi jbem majku ustasku, kamenjarsku, konjusarsku, samo zato jer je smrdljivi Skutor.
0 3
Gledaj sada kada vlasi počnu pisati komentare hahahahhahahhaha
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi