FK Sarajevo je šampion Bosne i Hercegovine 2019. godine!

Bordo tim slavi šestu titulu prvaka

FK Sarajevo je šampion Bosne i Hercegovine 2019. godine!

M. Šljivak

FK Sarajevo novi je šampion Bosne i Hercegovine.

Bordo tim je titulu prvaka osigurao nakon što je danas na Koševu u 32. kolu Premijer lige pregazio Zvijezdu 09 rezultatom 4:0.

Do 25. minute se igrala izjednačena utakmica. Zvijezda je imala nekoliko opasnih napada, ali kada je Sarajevo zabilo prvi gol, sve je bilo gotovo.

Amar Rahmanović je načeo goste. U 25. minuti je sjajno skočio ispred Erića nakon ubačaja Kapića i pogodio je za prednost od 1:0.

Samo pet minuta kasnije novi gol u mreži gostiju. Ponovo je to bila sjajna akcija Bordo ekipe, a Anel Hebibović pogađa za 2:0.

Nije se Sarajevo zaustavilo do samog kraja prvog dijela. U 34. minuti Ahmetović je zatresao mrežu Zvijezde za 3:0, da bi ovaj fudbaler deset minuta kasnije asistent, a kapiten Krste Velkoski zabija za 4:0 na svom 150. nastupu za Bordo tim.

Sarajevo je tako već nakon prvih 45 minuta završilo posao i mogli su početi da slave titulu prvaka.

Otvoreno se igralo i u nastavku sa obje strane. Mahmutović je prijetio za goste, izašao je sam pred Kovačevića, ali mladi golman Bordo tima sjajno brani.

Sa druge strane domaći su propustili nekoliko dobrih šansi. Ahmetović je posebno bio opasan, ali je u nekoliko navrata izblokiran u posljednji čas.

Ahmetović je u 67. minuti imao dva zicera. Izašao je sam pred Erića koji mu brani udarac, a iz drugog pokušaja je blokiran na putu prema lopte prema praznoj mreži.

Do kraja još dobrih pokušaja na obje strane. Međutim, rezultat se nije mijenjao, ostalo je 4:0 i domaći su počeli slaviti historijsku duplu krunu.


Premijer liga BiH, 32. kolo:

Sarajevo - Zvijezda 09 4:0

FK Sarajevo: Kovačević, Šabanović, Lazić, Hebibović, Ahmetović, Rahmanović, Velkoski, Kapić, Mujkić, Bekić, Tatar.

FK Zvijezda 09: Erić, Mišić, Mahmutović, Huseinbašić, Nikolić, Tojčić, Brkić, Predragović, Bašanović, Ćulum, Zekanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

chs1975mostar
Zelim vam da ako Bog da se plasirate u grupnu fazu!! LP ?
21 0
manijaci87
I naravno zelimo da vam se srusi prevozno sredstvo do Gabele i do gostujuce evropske utakmice ❤
0 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi