Omladinci Sarajeva vode žestoku bitku na Koševu, golman se proslavio odbranom penala

Omladinska Liga prvaka

Omladinci Sarajeva vode žestoku bitku na Koševu, golman se proslavio odbranom penala

Edmir Škorić

Omladinska ekipa Sarajeva ugostila je danas Koševu Ruh iz Lviva u drugoj utakmici prvog pretkola Lige prvaka za mlade.

Prvi susret je završen rezultatom 1:1, kada je ukrajinski tim bio veliki favorit, a i večeras su gosti ti kojima se daju veće šanse za prolaz, no za sada je sve otvoreno.

Trenutno je na Koševu 1:1, a Sarajevo je veoma rano došlo do vodstva. U četvrtoj minutu je strijelac bio Faruk Bezdrob. Bio je to osmi gol u sezoni najboljeg strijelca Sarajeva.

Ipak, Ruh se vratio, Panchenko je u 24. minuti izjednačio na 1:1. Samo tri minute kasnije dosuđen je penal, a Kasarda je pucao, no sjajno je odbranio Šutković, pa je i dalje 1:1.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Imali su gosti još jednu dobru šansu, pogodili stativu, a po svemu sudeći dosta uzbuđenja nas očekuje i u drugih 45 minuta.

U slučaju prolaska, ekipu Sarajeva očekuje danski Midtjylland koji je na penale izbacio portugalski Famalicao.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi