FK Sarajevo na posudbu u NK Čelik šalje mladog nogometaša
Resić je prošle sezone upisao nastupe za FK Sarajevo u Premijer ligi, Kupu BiH, ali i kvalifikacijama za Evropsku ligu

Resić nastupa na bočnim pozicijama

FK Sarajevo na posudbu u NK Čelik šalje mladog nogometaša · Saznajemo

D. Kurbegović

Nogometni klub Čelik jučer je i zvanično imenovao novog trenera, riječ je o treneru iz Turske, Hasan Özeru koji je u svojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeru uglavnom radio kao asistent u brojnim turskim klubovima.

S imenovanjem novog trenera crno-crveni kreću u sklapanje ekipe za narednu sezonu. Nakon dolaska Perišića, Isića, Huseinbašića, te produženjem ugovora s Pavlovićem, može se reći da je klub s Bilinog polja uradio dobru stvar pred početak priprema.

Ipak gledajući igrače koji su pod ugovorom, evidentno je da su klubu potrebna pojačanja u svim linijama. To se najviše odnosi na zadnju liniju, te ofanzivni dio ekipe. Kako saznaje SportSport.ba dres NK Čelik u narednoj sezoni mogao bi obući još jedan igrač FK Sarajevo.

Riječ je o mladom 19-godišnjem Ševkiji Resiću, koji bi na Bilino polje došao na jednogodišnju posudbu. Riječ je o talentovanom nogometašu, bivšem kadetskom i juniorskom reprezentativcu BiH, koji je prošle sezone u bordo dresu u tri različita takmičenja upisao 12 nastupa uz jedan gol i jednu asistenciju na svome kontu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Resić je nogometaš koji može igrati desnog bočnog, ali i ofanzivno na krilnim pozicijama, što mu je svakako velika prednost. Zeničanima je upravo potreban takav jedan igrač, a dodatni plus za Resića je što je igrač ispod 21. godine i na Bilinom polju bi trebao imati veliku minutažu.

Do početka priprema, koje su najavljene oko 20. juna, crno-crveni će sigurno dovesti još par igrača i tako kompletirati ekipu za narednu sezonu, gdje imaju za cilj biti bolji nego što je to bio slučaj u prošlom prvenstvu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

chs1975mostar
HAJ MENE STARIJEG KENJCA POSLUŠAJTE!!NEMOJTE SE SVADJATI!!NEK BUDE VELIKA 6/TORKA //SARAJEVO ZELJO CELIK SLOBODA BORAC VELEZ// EVO VELEŽA SAM STAVIO NA ZADNJE MJESTO!! ?DA BUDE PRIJTELJSTVO IZMEDJU OVIH KLUBOVA!!! MRZNJA IZMEDJU OVIH KLUBOVA NIJE POZITIVNA ZA SVE OVE KLUBOVE!!!TREBA MRZITI SVINJSKOG LIŠTICU!!! ?RUKA PRIJATELJSTVA ZA SVE OVE KLUBOVE IZMEDJU!!! NEK BUDE BILO KO PRVAK OD OVE 6/TORKE SAMO NE SVINJSKI I LIŠTICA!! JA IH MRZIM I MRZITE IH SVI VI!!! UJEDINITE SE I IZBACITE IH IZ LIGE!!! ???LP SVIMA
10 7
chs1975mostar
neka e ovo mi je drago nek se klubovi iz velike 6/torke!!((Sarajevo zeljo sloboda celik borac velež))izmedju sebe prave prijateljske odnose!! samo vako mogu pomici svi sami sebi!! ujedinite se gore navedeni klubovi ,,!! i zajednicki igrajte protiv svinjskog!! da ga izbacite iz lige u treću!!sto i traze treci!!oni si rak/rana cijele BiH!! i plbih!! rjesite ih se!! LP ??
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi