FK Sarajevo ne zaboravlja najveću klupsku legendu

Sjećanje na Asima Ferhatovića Haseta

FK Sarajevo ne zaboravlja najveću klupsku legendu

Na današnji dan 1987. godine, u Sarajevu je preminula najveća legenda FK Sarajevo Asim Ferhatović – Hase.

U sklopu obilježavanja godišnjice smrti klupske legende delegacija kluba u kojem je Ferhatović za 16 godina igranja u postigao ukupno 100 golova na zvaničnim utakmicama, posjetila je spomen obilježje u čast velikog fudbalera, a još većeg čovjeka, koji se nalazi u neposrednoj blizini Olimpijskog stadiona Koševo koji nosi Hasetovo ime.

Nakon polaganja cvijeća i odavanja počasti učenjem Fatihe, delegacija koševskog premijerligaša obišla je i mezar rahmetli Asima Ferhatovića.

Mnogi veliki fudbaleri su nakon rahmetli Haseta nosili dres Bordo tima, ali i danas je Asim Ferhatović najbolji klupski strijelac svih vremena sa 100 postignutih golova.

Hase je umro od infarkta, u svojoj rodnoj kući na Kovačima u noći sa 24., na 25. januar 1987. godine, samo dan nakon što je napunio 55 godina.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.