Sarajevo protiv Veleža postavljalo standarde, ali i otkrilo svoju Ahilovu petu

Na utakmici protiv Veleža

Sarajevo protiv Veleža postavljalo standarde, ali i otkrilo svoju Ahilovu petu

A. Čaušević

Drugu uzastopnu gostujuću utakmicu Sarajevo je odigralo bez golova. Nakon gostovanja Tuzla Cityju i susret protiv Veleža je završen s nepopularnih 0:0. 

U posljednje vrijeme skoro u svakoj utakmici upiše neki rekord, a izuzetak nije ni susret protiv Veleža koji je s druge strane otkrio i Ahilovu petu dvostrukog uzastopnog šampiona BiH.

Bordo tim će i definitivno napuniti godinu bez poraza u domaćim takmičenjima. Računajući Premijer ligu i Kup ta serija traje 22 utakmice.

Osim toga Sarajevo je i dalje jedini tim koji i nakon 16. kola ne zna za poraz otkako najjači rang bh. fudbala čini 12 klubova. S remijem je osvojeno i rekordnih 38 bodova nakon prvih 16 utakmica.

Taj bodovni učinak je mogao, a neki će reći i trebao biti veći da do izražaja nije došla trenutno najslabija tačka nepobjedivog tima, barem za bh. standarde. To je slaba realizacija.

Bordo tim je dominirao u prvom poluvremenu. Stvoreno je nekoliko odličnih prilika, međutim izabranici Vinka Marinovića nisu uspjeli proslijediti u mrežu, to se prvenstveno odnosi na Harisa Handžića koji jučer nije imao svoj dan, baš kao i u derbiju sa Željezničarom prije nekoliko kola.

Sarajevo drži sigurno prvo mjesto i vrlo je izvjesno da će na pauzu kao lider. Ipak, gledajući na duže staze za očekivati je reakciju tokom zimske pijace.

Prema svemu sudeći premijerligaš s Koševa će tokom zime tražiti novog napadača. Na to ga tjeraju povreda Mersudina Ahmetovića kao i slaba realizacija pred protivničkim golom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sportski direktor Sarajeva Emir Hadžić je i prošle sezone za vrijeme zimske pauze povukao nekoliko dobrih poteza, najviše se ističe dovođenje Hrvoja Miličevića koji je ako ne najbolji, onda sigurno jedan od najboljih igrača bh. šampiona.

Sarajevo će i u narednoj sezoni imati visoke evropske ambicije nakon dobrih igara ljetos pa bi dovođenje vrhunskog napadača u zimskom prijelaznom roku bila odlična uvertira za sljedeću sezonu jer bi imao dovoljno vremena da se adaptira i ugira s ekipom.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bordoakapitar
Handzic nikada nema svoj dan jer on jesnostavno NE ZNA! Limitirani amater mahalskog profila koji jednostavno NE MOZE nositi dres FKS. Ubio se za Vrbanjuse...
10 2
Joks
Odavno se zna da je limitirani Handžić promašaj gdje god da igra. To je najveća greška šampionskog kluba i to ispaštaju na terenu. H.H. k'o nervozni poštar na terenu, a treba mu 101 šansa da bi zabio SLUČAJNO go! - Manje štete će biti da se stavi neki 'klinac' iz akademije...
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi