FK Sarajevo remizirao s Radničkim, Mustedanagić zabio dva gola

Jako dobar meč u Antaliji

FK Sarajevo remizirao s Radničkim, Mustedanagić zabio dva gola

M. Šljivak, foto: E. Haračić

Sarajevo je u pripremnom meču u Antaliji remiziralo s Radničkim iz Niša rezultatom 2:2.

Radnički je bolje ušao u meč. U uvodnim minutama su imali nekoliko dobrih pokušaja, ali golman Džafić je bio itekako siguran na golu.

Ipak, u 28. minuti nešto bolja igra srbijanskog tima donijela im je prednost. Dejan Meleg je postigao fantastičan gol za prednost od 0:1.

Potom je tim Vinka Marinovića krenuo malo ofanzivnije prema golu Radničkog. U 30. minuti Zinedin Mustedanagić odlično gađa iz slobodnog udarca, ali lopta odlazi tik pored gola.

U 41. minuti mladi veznjak je mnogo precizniji. Pogodio je protivničku mrežu nakon lijepe akcije za 1:1, što je bio rezultat nakon prvog dijela meča.

Prvu šansu u nastavku ponovo propustio Mustedanagić čiji slobodnjak ovog puta čisti protivnička odbrana. Mustedanagić je u 57. minuti dobro uposlio i Handžića, ali napadač bh. prvaka nije uspio zabiti iz dobre prilike.

U 66. minuti Radnički je u fantastičnoj šansi, ali Džafić fantastično brani udarac jednog igrača tima iz Niša, da bi samo minut kasnije Mustedanagić ponovo pogodio mrežu protivnika za prednost Sarajeva od 2:1. Asistirao je rezervista Cruz.

Igrao je Bordo tim jako dobro, ali u 75. minuti su primilo gol nakon kornera za izjednačenje rezultata na 2:2. Pogodio je Nikola Stevanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mustedanagić je u 84. minuti imao još jedan sjajan šut. Ovog puta je njegov udarac zaustavljen, a u nastavku akcije Handžić se spetljao i nije uspio da pogodi protivničku mrežu i ostalo je 2:2.

Početni sastav FK Sarajevo: Džafić, Kurdić, Miličević, Šabanović, Islamović, Oremuš, Đokanović, Mustedanagaić, Milanović, Jukić i Handžić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

magistar
Sarajevo ima ozbiljne igrače. Možda malo i prenačičkan roster, ali dobri su. Sad je na treneru da uklopi to
5 1
Nany
Interesuje me najvise Jukic cini mi se dobar igrac,nadam se odlasku Lazica dolasku Pantica.Bravo Mustedanagicu.
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi