Rožman jasan: "Počinjemo lov na ekipe koje su ispred nas..."

Trener FK Sarajevo

Rožman jasan: "Počinjemo lov na ekipe koje su ispred nas..."

Esmer Oštraković

Fudbaleri Sarajeva sutra će odigrati svoju prvu utakmicu u drugom dijelu sezone u okviru WWin lige.

Njihov protivnik je ekipa Širokog Brijega, a utakmica će biti odigrana na Koševu i naravno Sarajevo je favorit.

Ovu utakmicu najavio je trener FK Sarajevo Simon Rožman.

"Svjesni smo svoje kvalitete i šta možemo uraditi bolje. Nazad ne možemo, gledamo samo naprijed. Što se mene tiče sigurno da je izazov ispred nas. Počinjemo lov na ekipe koje su ispred nas".

Kakva su očekivanja od utakmice?

"Pratili smo ih na pripremnim utakmicama. Promijenili su roster, trenera... Utakmice sa njima su uvijek bile zanimljive i pune nadigravanja i to očekujem i sada. Nadam se da će naši navijači uživati".

Oglasi

Kakvo je stanje u ekipi?

"Svi igrači su zdravi i prošli su pripreme u najboljem izdanju. Sportska forma nije na vrhunskoj razini, ali idemo ka tome. Svjesni su svoje prilike".

Razišli se FK Sarajevo i Vrančić

Vrančić i Sarajevo danas su dogovorili sporazumni raskid saradnje, a još uvijek nije poznato gdje će ovaj fudbaler nastaviti svoju karijeru.

Karijeru je Vrančić počeo u njemačkom Mainzu gdje je prošao omladinski pogon i debitovao za prvi tim pod palicom jednog od najboljih svjetskih trenera današnjice, Jurgena Kloppa.

U Bundesligi, te u popluarnoj "Cvajti", Vrančić je skupio 159 nastupa, a u to vrijeme igrao je za Mainz, Darmstadt i Paderborn.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Uspio je u tom periodu provedenom u Njemačkoj postići 18 golova, te je upisao 24 asistencije, a onda je uslijedio transfer u Englesku.

Tamo je ostavio i najveći trag. Četiri godine proveo je u Norwichu, sa kojim je imao jako mnogo uspjeha i bio je ljubimac navijača.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Hahahahahaha, možete sutra prestići Velež i do kraja se boriti sa Veležom, Svinjski i Bojac su ipak nedostižni
1 1
DOKTOR_GAZ_
PREVARO fokusiraj se na EKIPE ISOD TEBE, da nas ne PRESTIGNU..ove iznd ns mozemo samo SANJATI..treba REALNOST pogledati u oci..VARESANOVIC MIRZA je Klopp za tebe, priznali to ili ne..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi