Sarajevo povlači prvi potez nakon propusta tehničkog sponzora!
FOTO: FK Sarajevo

Protiv Milsamija se igralo u trening opremi

Sarajevo povlači prvi potez nakon propusta tehničkog sponzora! · Saznajemo

Admin Čaušević

Sarajevo je u prvom susretu kvalifikacija za Konferencijsku ligu odigralo 0:0 na gostovanju kod Milsmaija. 

Osvajač Kupa BiH je ovaj susret igrao u trening opremi zbog velikog propusta novog tehničkog sponzora, italijanskog proizvođača sportske oprema, Errea.

Mnogi navijači trofojenog kluba su ostali zatečeni ovom informacijom, a svemu su prethodili problemi sa transportom dresova iz Italije.

Kako SportSport.ba saznaje rukovodstvo FK Sarajevo već planira poduzimanje određenih mjera zbog propusta tehničkog sponzora. Bordo klub će podnijeti odštetni zahtjev.

Prethodni dogovor je bio da dresovi u Sarajevo stignu najkasnije u ponedjeljak, 5. jula, međutim to se nije desilo pa su Bordo tima bili primorani da prvi zvanični meč u novoj sezoni igraju u trening opremi.

Sarajevo će revanš susret protiv Milsmaija igrati 15. jula do kada će novi dresovi biti spremni za premijeru.

Inače, Bordo klub je dresove novog tehničkog sponzora predstavio prošle sedmice. Predstavljene su tri garniture: bordo, bijela i maslinasto zelena.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Errea je renomirani italijanski brend koji reklamira klubove u Italiji, ali i širom Evrope. Moram reći da mi je izuzetno drago što smo pronašli partnera koji nam je omogućio da po prvi put FK Sarajevo ima priliku sam dizajnirati dresove", tom prilikom je rekao predsjednik FK Sarajevo Damir Kasum

"Također, posebno značajno je da smo se s Erreom direktno uspjeli sporazumjeti i nismo morali raditi preko posrednika. Želio bih reći da između kompanije Errea i FK Sarajevo postoji posebna veza jer mi smo s njima sklopili partnerstvo i 1994. godine u periodu koji je bio veoma težak za grad i klub Sarajevo, kao i za Bosnu i Hercegovinu", dodao je on.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Bjedluk, nemaju ni za dresova
6 24
user1598561600
Sarajevo je amaterski klub... Sramota je da ne dobiju Milsamiju... Sramota...
12 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi