FK Sarajevo u prijateljskom susretu poražen od Astane
Bordo tim je odigrao sasvim solidan meč protiv teškog rivala, ali na kraju je ipak upisao poraz.

Prvi poraz u Antaliji

FK Sarajevo u prijateljskom susretu poražen od Astane

Fudbaleri Astane pobijedili su danas u prijateljskom susretu FK Sarajevo sa 2:0 u turskom odmaralištu Antaliji.

U prvih 10-ak minuta susreta nije se dešavalo ništa posebno, da bi Sarajevo prvo zaprijetilo u 13. minuti. Hebibović je nakon jedne kontre ubacio loptu u šesnaesterac, ali golman Astane je to izbio. Sedam minuta kasnije zaprijetila je i Astana, ali Crepulja je otklonio opasnost ispred gola Bordo tima.

U 29. minuti susreta Astana postiže prvi gol. Nakon prekida sudarili su se Stanojević i Kovačević, a to je iskoristio Lodvinenko koji pogađa za vodstvo svog tima.

Do kraja prvog dijela susreta Sarajevo je bilo puno bolje. Halilović je u 44. minuti imao dobru priliku, ali je šutirao preko gola. Samo nekoliko sekundi kasnije golman Astane griješi, ali Tatar to ne koristi jer šutira pored gola. Najbolju šansu bordo momci su imali u 45. minuti kada je poklušao Kapić, ali njegov udarac sa 20-ak metara odlazi zamalo pored gola.

U drugom poluvremenu je izvršen veliki broj izmjena, a na samom startu nastavka se u tim okolnostima bolje snašla Astana. Ekipa iz Kazahstana je zaprijetila početkom nastavka, ali Kovačević dobro brani. Sarajevo uzvraća preko Ahmetovića koji šutira preko gola. Novi gol Kazahstanci postižu u 64. minuti kada je ponovo pogodio Lodvinenko. On se najbolje snašao nakon kornera i glavom poslao loptu u mrežu.

Do kraja susreta je bilo dosta izmjena, a što se tiče same igre, nije se dešavalo ništa posebno pa je Astana upisala pobjedu protiv bh. predstavnika.

Prijateljski susret:

Sarajevo - Astana 0:2

FK Sarajevo: Kovačević, Hebibović, Pidro, Lazić, Mujakić, Stanojević, Crepulja, Tatar, Velkoski, Halilović, Ahmetović.

FK Astana: Nenad, Aničić, Postikov, Rukovina, Belselekov, Mayevski, Pertskui, Logvinenko, Kagananga, Tomasov, Murtazalu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ljoze01
To su naši šampioni. Idemo smecari, hocete li pobjediti koju hahah
1 10
mirza24
Kovacevic i Lazic nivo 2 fed lige
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi