FK Sarajevo uputio žalbu na suđenje Ognjena Valjića

Zbog propusta u finalu Kupa

FK Sarajevo uputio žalbu na suđenje Ognjena Valjića

FK Sarajevo, u toku današnjeg dana, uputio je žalbu Komitetu za sudije i suđenje N/FSBiH zbog propusta u suđenju na prvoj utakmici finala Kupa BiH.

Bordo klub je na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović - Hase" poražen od Širokog Brijega rezultatom 1:0, međutim rezultat je mogao biti i drugačiji da je Ognjen Valjić postupio po pravilima. Naime, arbitar iz Banjaluke je napravio grešku i drastično oštetio Sarajevo. 

Povodom cijele situacije Sarajevo je uputilo žalbu na Valjićevo suđenje, a očitovalo se i saopštenjem za javnost: 

"U 39. minuti gledaoci na stadionu i putem TV prijenosa mogli su vidjeti očit prekršaj igrača gostujućeg tima, Borisa Pandže, nad Mersudinom Ahmetovićem u šesnaestercu Širokog Brijega, a glavni sudija utakmice Ognjen Valjić nije pokazao na bijelu tačku, iako je defanzivac gostiju na nepropisan način zaustavio Ahmetovića. Na opšte čuđenje, glavni sudija utakmice je dodijelio žuti karton zbog nepostojećeg simuliranja Ahmetovića, a pored toga što je naš klub ostao uskraćen jedanaesterca, obzirom da se Ahmetović našao u izglednoj šansi za postizanje gola, defanzivac Širokog Brijega nije dobio direktan crveni karton, što ga je sljedovalo da su u ovoj situaciji primjenjena pravila fudbalske igre.

Činjenica je da je ovaj sporni detalj u mnogome uticao na daljni tok igre, obzirom da se desio dok je semafor pokazivao rezultat 0-0, te je sigurno da bi se situacija na terenu odvijala potpuno drugačije da je odluka glavnog sudije bila u skladu sa pravilima igre.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ostaje žal što se u finalu Kupa BiH, utakmice za koju je vladao regionalni interes, dešavanu kršenja pravila igre na eklatantan način i nadamo se da će nadležni organi krovne kuće bh. fudbala uraditi sve potrebne radnje kako bi do kraja prventva, kako u premijerligaškim, tako i Kup utakmicama, što manje govorili o sudijskim odlukama, a što više od dobrim potezima i golovima", stoji na kraju saopštenja. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi