FK Sarajevo uspostavlja saradnju s klubom iz Francuske?

Ilievski i Buljubašić bili u trodnevnoj posjeti

FK Sarajevo uspostavlja saradnju s klubom iz Francuske?

A. Čaušević

Delegacija FK Sarajevo predvođena predsjednikom Skupštine Valentinom Ilievskim i direktoricom Sabrinom Buljubašić je u periodu od 8. do 11. januara boravila u trodnevnoj posjeti francuskom drugoligašu, Clermont Foot 63. 

Dvočlana delegacija Bordo kluba je prilikom posjete obišla trening kamp Clermonta te posmatrala pobjedu ovog tima nad Troyesom rezultatom 3:2.

Jedna od tema posjete bila je i moguća buduća saradanja između ova dva kluba kao što se može pročitati na zvaničnoj stranici Clermonta.

"Sretan sam zbog ove posjete jer smo imali priliku da posjetimo klub kakav je Clermont i upoznamo se s njihovim radom. Vizija FK Sarajevo i naše akademije je veoma slična s onim što smo vidjeli u Clermontu. Glavni zadatak je trenirati mlade igrače i zatim ih afirmisati u prvi tim", rekao je Iliveski.

Presjednik Clermonta Ahmet Schaefer je istkao kako postoji interes za saradnju, da dva kluba imaju dosta toga zajednčkog i zajedno bi mogli uraditi mnoge stvari.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Postoji interes za sastanak i saradnju s historijskim klubom koji je u prošlosti izrodio mnogo velikih talenata i najboljih igrača koji su imali dobre karijere u Francuskoj. FK Sarajevo i Clermont Foot 63 imaju dosta toga zajedničkog i mogu uraditi mnoge stvari zajedno", reko je Shaefer.

Inače, Clermont je trenutno šestoplasirana ekipa Ligue 2, dok Sarajevo proljetni dio Premijer lige BiH dočekuje sa prvog mjesta.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fcs
Šta ćete vi afirmisati? Zadnji derbi - nijedan igrač iz škole Sarajeva na terenu. Povucite se oboje i povedite onog ćelavca sa sobom dok nas niste svukli u ravan do nule.
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi