Može li Sloboda iznenaditi na Koševu: "Rasterećeni smo i sigurno ćemo se nadigravati"

Kurtalić optimista

Može li Sloboda iznenaditi na Koševu: "Rasterećeni smo i sigurno ćemo se nadigravati"

Samir Mlaćo
Sloboda je osigurala opstanak i bezbrižno ulazi u posljednji dio sezone Premijer lige.

Tuzlaci su u subotu savladali Olimpik 2:0, a sada će na Koševu odmjeriti snage sa FK Sarajevo.

Susret se igra od 18 sati. U redovima Tuzlaka vlada optimizam

“Mi u Slobodi imamo pravo porodično okruženje, što je jedna od bitnih stavki za uspjeh. Nakon što smo imali par negativnih rezultata, odlučili smo da ćemo dati svaki atom snage za ovaj dres koji nosimo. Hvala Bogu to nam se isplatilo, te smo uvezali tri uzastopne pobjede. Naravno, to je dodatno popravilo atmosferu u svlačionici“, objašnjava Alen Kurtalić, član Tuzlaka.

Dvadesetjednogodišnji veznjak ove sezone pruža dobre partije. Neumorna radilica na terenu, uvijek je na pravom mjestu da osujeti napade protivnika. Kurtalić je jedan od fudbalera koje bi poželio svaki trener. Nema sumnje da će i u današnjem meču biti važna karika u igri Crveno – crnih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Obezbijedili smo opstanak što je bio i naš prvobitni cilj, ali to ne znači da ćemo preostale utakmice shvatiti kao izlete. Što se tiče utakmice sa Olimpikom, sigurno je to bila jedna od naših boljih utakmica ove sezone. Svi igrači su dali svoj maksimu i to se primjetilo i na terenu“, ističe Kurtalić, koji je posljednji put kada smo igrali na gostovanju bordo rivalu bio strijelac pogotka u porazu 2:1:

“Gostujemo Sarajevu, prvaku države koji se i ove godine bori za titulu. To dovoljno govori o njihovoj snazi. Međutim, mi idemo tamo rasterećeni i da se nadigravamo. Ako se ukaže prilika zašto da i ne ostvarimo pozitivan rezultat, te dodatno popravimo atmosferu i stanje u klubu“.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benzema1312
Nece sloboda iznenadit al nece ni sarajevo uzeti titulu
2 8
SemirunosiNemir
Besramnici jedni.,napisite nesto o sukobu na sastanku delegiranja sudija! napisite kako je Elmir Pilav, bošnjačič naš fini stao na stranu Roberta Zrilica, inače bivšeg direktora Borca i potpomogao delegiranje Bilbije za večerašnju utakmicu, nakon čega su se umalo pobili Hrvoje Turudić i Zrilić, zašto šutite o tome?
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi