Ponajbolji mladi igrač Premijer lige na pripremama sa njemačkim drugoligašem
FOTO: Karlsruher SC

Skrenuo je pažnju na sebe u proteklom periodu

Ponajbolji mladi igrač Premijer lige na pripremama sa njemačkim drugoligašem

S. Mlaćo
I dok u Slobodi tragaju za pojačanjima koja su itekako potrebna, Tuzlaci bi mogli ostati bez ponajboljeg mladog igrača lige. Radi se o Eldaru Mehmedoviću koji je već napustio Tuzlu i trenutno je u Njemačkoj.

Naime, Mehmedović trenira sa njemačkim drugoligašem Karlsruherom, te će pokušati osvojiti struku ovog kluba. Mehmedović vjeruje da će pokazati svoje kvalitete i svakako da bi odlazak u popularnu Cvajtu bio veliki iskorak za njega.

U ovom klubu jedan od trenera je nekadašnji bh. reprezentativac Zlatan Bajramović. Karlsruher je nakon prvog dijela sezone na 13. Mjestu i ima 18 bodova na svom kontu. Nije to situacija baš za pohvaliti, s obzirom na malu prednost u odnosu na timove iz donjeg dijela pa su pojačanja potrebna.

👋🏼 Bis Ende der Woche gibt es einen Trainingsgast im BBBank Wildpark: Der 19-jährige Eldar Mehmedović trainiert bis zum Abflug ins Trainingslager bei unseren Jungs mit! 👋🏼 #KSCmeineHeimat

Posted by Karlsruher SC on Tuesday, January 10, 2023

Mehmedović je sa 19 godina prvotimac Slobode, u prvom dijelu sezone u prvenstvu je upisao 17 nastupa te dodao četiri pogotka.

Nedavno je i govorio za SportSport.ba. Sretan je što je skrenuo pažnju na sebe.

Oglasi

“Sigurno da sam svojim radom i trudom od početka sezone skrenuo pažnju na sebe, ali to mi je dodatni motiv za napredovanje i rad. Potrudit ću se na najbolji mogući način da opravdam očekivanja u drugom dijelu sezone.

Uz dobre partije dodao je i četiri pogotka u prvenstvu.

“Zadovoljan sam igrama i golovima koje sam postigao, ali nista to ne bi mogao bez svoje ekipe i kolega. Nadam se da će drugi dio sezone biti uspješniji kako i za mene tako i sve nas“.

Istakao je da vjeruje da će sa Slobodom izboriti opstanak, ali sada je pitanje da li ćemo ga gledati na Tušnju u drugom dijelu sezone.

Sa Slobodom Mehmedović ima i važeći ugovor, pa bi u slučaju potpisa ugovora tuzlanski klub dobio obeštećenje. Kolika bi to bila cifra, nije poznato.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda je sa pripremama startala prije šest dana, a na prozivci nije bilo puno novih imena.

Adnanu Jahiću su se odazvali: Semir Bukvić, Ajdin Brkić, Filip Erić, Harun H.Beganović, Muharem Ćivić, Kenin Devedžić, Emir Jusić, Tarik Kapetanović, Kemal Osmanković, Jasmin Osmić, Kenan Delić, Haris Hasanović, Said Husejinović, Alen Kurtalić, Saša Maksimović, Melvin Osmić, Adam Vošnjak, Stojan Vranješ, Amar Pekarić, Amer Bekić, Tarik Saletović, Nikola Komazec, Aldin Mešić, Adi Alić, Ivan Šubert i Eldar Mehmedović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi