Sa 19 godina je prvotimac u Premijer ligi: "Prijaju pohvale, ali bez ekipe se ne može ništa!"

Vjeruje u uspješnu polusezonu na proljeće

Sa 19 godina je prvotimac u Premijer ligi: "Prijaju pohvale, ali bez ekipe se ne može ništa!"

Samir Mlaćo
U FK Sloboda se ne mogu pohvaliti polusezonom iza njih, očekuje ih grčevita borba za opstanak do kraja sezone, no mladi Eldar Mehmedović se nametnuo i pokazao da je jedan od najboljih mladih nogometaša u Premijer ligi naše zemlje.

Mehmedović je sa 19 godina prvotimac Slobode, u prvom dijelu sezone u prvenstvu je upisao 17 nastupa te dodao četiri pogotka.

Jedan nastup je upisao i u Kupu naše zemlje te dodao i pogodak. Trenutno odmara i povremeno radi samostalno prema preporukama stručnog štaba. Želi spreman dočekati nove izazove

“Imali smo tešku i napornu polusezonu iza sebe tako da je najvažnije odmoriti se na najbolji mogući način i onda početi sa individualnim treninzima i svemu što je preporučio stručni štab“, priča Mehmedović za SportSport.ba.

Svjestan je da je skrenuo pažnju na sebe, ali čvrsto je na zemlji.

“Sigurno da sam svojim radom i trudom od početka sezone skrenuo pažnju na sebe, ali to mi je dodatni motiv za napredovanje i rad. Potrudit ću se na najbolji mogući način da opravdam očekivanja u drugom dijelu sezone.

Oglasi

Uz dobre partije dodao je i četiri pogotka u prvenstvu.

“Zadovoljan sam igrama i golovima koje sam postigao, ali nista to ne bi mogao bez svoje ekipe i kolega. Nadam se da će drugi dio sezone biti uspješniji kako i za mene tako i sve nas“.

Slobodin cilj je jasan – opstanak u ligi.

“Mi ćemo u svaku utakmicu ulaziti sa istim ciljem, a to je pobjeda i mislim da nećemo imati problema u ostatku sezone“.

Mnogo mi priznaje pomažu stariji igrači i to mu puno znači.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Svi iskusni igrači koju su u svlačionici sa nama uvijek su nam na rasploganju. To su pravi profesionalci od kojih mi mladi dosta toga možemo naučiti“, dodao je Mehmedović na kraju razgovora za SportSport.ba.

Sloboda je polusezonu okončala na 11. mjestu sa 19 osvojenih bodova.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti