"Mi smo Sloboda, klub sa stogodišnjom tradicijom, ne bojimo se nikoga!"

Treneri i kapiteni najavili gradski derbi na Tušnju

"Mi smo Sloboda, klub sa stogodišnjom tradicijom, ne bojimo se nikoga!"

E. Dindić

Danas je u prostorijama  Slobode održana zajednička press-konferencija dva tuzlanska kluba. Prisutnim novinarima su se obratili Gradimir Crnogorac i kapiten Amar Beganović, te iz plavog tabora trener Husref Musemić i kapiten Ajdin Nukić. 

Šef stručnog štaba Slobode Gradimir Crnogorac očekuje dobru utakmicu u nedjelju. 

"Mislim da će utakmica pokazati šta smo radili i dokle smo došli. Svi igrači su spremni, željno iščekuju derbi i nadam se da će prenijeti na teren sve ono što smo se dogovorili. Tuzla City je skup odličnih pojedinaca, ali ako budemo pravi i u ritmu kao ranije, rezultat neće izostati. Sigurno da je derbi specifična utakmica gdje se nikada ne zna šta će se desiti, ali ko uđe sa više motivacije i želje prevazići će to."

Kapiten Crveno-crnih Amar Beganović imao je zanimljivo izlaganje pred nedjeljni derbi. 

"Trener Husref Musemić je najveće pojačanje Tuzla Cityja i želim  mu ugodan boravak u Tuzli.  Mi smo Sloboda, klub sa stogodišnjom tradicijom, te ne bojimo se nikoga i idemo  svakako da u nedjelju ostvarimo svoj cilj a to su tri boda."

Trener Tuzla Cityja Husref Musemić bio je odmjeren u svojim izjavama. 

"Raspored je tako htio da prvu utakmicu Tuzla City vodim protiv ekipe u kojoj sam uspio provesti lijep period. Priča o derbiju ima svoju draž i vrijednost, a moji igrači su motivisani i žele što bolje odigrati utakmicu. Trenutno nemamo nikakvih problema s igračkim kadrom, osim Hasanovića koji je na oporavku nakon teške povrede. U nedjelju se nadam kvalitenoj utakmici i da će teren biti uslovan za igru"

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kapiten plavih iz Simin Hana Ajdin Nukić očekuje tri boda svoga tima. 

"U nedjelju nas očekuje derbi koji ima veću draž, žar i borbu u odnosu ne neke druge utakmice. Siguran sam da ćemo uz naše maksimalno zalaganje ostvariti sva tri boda i priključak ka gornjem dijelu tabele te mjestu koje vodi u Evropu"

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli
100 godina ali nijedan jedini pehar u vitrinama hahahahahahahahahahahahshahah
7 10
TesanjskiBrnjo
Rođo budi zestok ogadi im fudbal, utisaj Fukare, slomij im srca. TC do Evrope!
4 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi