FK Sloboda: "Ispunjavamo sve uslove!"

FK Sloboda: "Ispunjavamo sve uslove!"

M. Skaka

U povodu posljednjih dešavanja, te medijskih nagađanja u vezi odgođene sjednice Drugostepene komisije za licenciranje klubova NFSBiH na kojoj se trebala donijeti konačna odluka o izdavanju licence FK Sloboda, Upravni odbor ovog kluba se oglasio saopštenjem koje prenosimo u cjelosti:

Odlučili smo se obratiti cjelokupnoj bh. javnosti, te i na ovaj način skrenuti pažnju na pritiske pod kojim se očigledno donose sve važnije odluke u našem nogometu. Izuzetak izgleda nije niti Komisija za licenciranje, sa kojom FK Sloboda ima odličnu saradnju još od samog procesa licenciranja, a koja pod uticajem nogometnih moćnika iz sjene, očigledno ne može raditi prema propisima koji važe za sve bh. klubove.
Naime, FK Sloboda je prema uputama Komisije za licenciranje prikupila svu potrebnu dokumentaciju, identičnu kao i drugi klubovi koji se nalaze u sličnoj situaciji, potpisanu od istih institucija i istih odgovornih osoba. Stoga smo s razlogom očekivali potvrdnu odluku Komisije za liceniranje, koja je očito pod raznim pritiscima, nije mogla donijeti očekivanu odluku.
Uvjereni smo da Sloboda ispunjava sve tražene uslove, a da nije tako Komisija bi kao i u ranijim slučajevima donijela negativnu odluku, a ne prolongirala sjednicu, što nam daje za pravo da sumnjamo u pozadinu svega.
Medijski istupi pojedinih članova Izvršnog odbora u nam bili znak, da pojedini klubovi žele mimo tabele i za zalenim stolom izboriti izlazak na evropsku scenu, ali smo ipak vjerovali u institucije NFSBiH-a. Međutim, na ovaj način želimo skrenuti pažnju na ovaj slučaj, da nebi bilo prekasno.
Upozoravamo sve koji odlučuju o sudbini našeg ovosezonskog napora, da ukoliko popuste pod pritiscima, da će cijeli slučaj završiti na Sudu BiH, te relevantnim institucijama UEFA-e, koje će sigurno zanimati kako ne postoje isti aršini za sve klubove, koji manje-više opstaju po istom principu.
Pojedini klubovi nemaju dugovanja, ali imaju mnogo negativnosti u radu, kojima bi se ovdašnje institucije ozbiljno trebale pozabaviti. Igrati Premijer ligu, imati vlastiti stadion, konstantno igrati u Evropi, a imati samo tri zaposlena, je više nego neralno, a ovdašnja liga nosi određeni broj takvih klubova.
Sloboda je klub sa tradicijom, sa naslijeđenom velikom aparaturom ljudi, koji su uz mnogo odricanja učinili velike napore da klub iz ponora vrate u vrh bh. nogometa. Zato nećemo dozvoliti, da evropske utakmice koje smo zalužili, igra neko koga smo na sportskom terenu zasluženo porazili. Bez obzira na sve, vjerujemo da nam to i pored konstantnih pristisaka NFSBiH neće uskratiti.
"

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.