FK Sloboda predala kompletnu dokumentaciju

Za takmičarsku licencu za sezonu 2016/17.

FK Sloboda predala kompletnu dokumentaciju

Endin Čaušević

Uprava FK Sloboda danas je predala kompletnu dokumentaciju Komisiji za licenciranje N/FS BiH za dobijanje licence za domaće i evropske utakmice u sezoni 2016/17.

Predsjednik Nazornog odbora Slobode Amer Karabegović, sekretar Ekrem Ibirć i generalni direktor kluba Saša Vugdalić uspjeli su skupiti svih pet kriterija dokumentacije koja je potrebna kako bi se apliciralo u N/FS BiH. Rok za finansijski kriterij FK Sloboda ima do 31. marta, ali su iz tuzlanskog kluba poručili da je i na tom polju urađeno dosta stvari.

"Moram izraziti zadovoljstvo učinjenim poslom u predajom aplikacije za licence. Danas smo predali sve zahtjeve u roku", rekao je Vugdalić.

Generalni direktor Slobode danas je imao sastanak sa direktorom Porezne uprave FBiH Šerifom Isovićem sa kojim je razgovarao oko problema Slobode zbog starih dugova i blokade računa zbog neispunjenih obaveza prethodnih godina.

"Danas je mnogo toga riješeno. Federalna i Kantonalna Porezna uprava je uočila naše napore da ovaj reprogram uspije, a mi smo obećali da ćemo to sve ispuniti do kraja. No, to nije sve, idemo sa amandmanom na Parlament FBiH da nam se omogući, kao i drugim klubovima prije dvije godine, da reprogram dobijemo na deset godina. Mart će biti jako važan mjesec za nas i nadamo se da će Grad stati uz nas kako bi Sloboda stala konačno na svoje noge", dodao je Vugdalić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sloboda će 10. marta saznati da li će igrati svoje evropske utakmice u Tuzli ili Zenici jer na Tušanj taj dan dolazi Komisina N/FS BiH za licenciranje stadiona.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi