Vidić: Nema kalkulacija, idemo na pobjedu i prolaz
Vidić u prvom meču Posušja i Sloge (3:2)

Sloga želi među četiri tima u Kupu BiH

Vidić: Nema kalkulacija, idemo na pobjedu i prolaz

Samir Mlaćo

Pred Slogom iz Doboja sutra je veliki izazov. Sloga će ugostiti Posušje u okviru revanš susreta četvrtine finala Kupa naše zemlje.

Prvi meč donio je dosta uzbuđenja. Poveli su gosti, Posušje preokrenulo, a zatim opet Sloga pogađa za 2:2. Ipak, pred sami kraj Posušje dolazi do pobjede i na revanš ide sa rezultatom 3:2.

Očekuje se otvoren i zanimljiv meč, a problem bi mogao predstavljati vjerovatno loš teren u Modriči.

Sutrašnji duel koji se igra od 15:30 sati najavio je prvi strijelac Sloge Dejan Vidić.

"Sutra nas očekuje taj revanš, zaista veoma bitna utakmica za nas. Biće dosta zahtjevna utakmica, a takva je bila i prije dva dana sa Širokim Brijegom po teškom terenu. I Posušje je igralo svoju utakmicu, te znaju gdje dolaze sada i protiv koga igraju.

Oglasi

Mi smo među boljim domaćima ekipama, prvi ili drugi smo na toj tabeli. Znamo kako igramo na svom terenu, sutra izlazimo puni elana i želje. Nose nas dobri rezultati u ovoj polusezoni i sve ćemo dati od sebe za prolaz dalje", rekao je Vidić.

Nesretno smo izgubili u prvom meču, dečko je postigao eurogol, iako smo i mi imali svoje šanse. Nema kalkulacija, idemo na pobjedu i prolaz", dodao je iskusni napadač.

Sutrašnji meč igra se od 15:30 sati u Modriči, a pravdu će dijeliti Haris Halkić iz Sanskog Mosta, a pomoćnici su mu Moamer Čaušević i Enes Đozić, oba iz Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kod Sloge pravo nastupa nema defanzivac Miloš Nikolić, dok je Posušje kompletno kada su suspenzije u pitanju. U tim Posušja se vraća iskusni defanzivac Branko Vrgoč koji je zbog lakše povrede propustio duel sa GOŠK-om u prošlom kolu Wwin lige.

Posušje je hit u drugom dijelu sezone, te još uvijek ne zna za poraz. Slavili su na pet utakmica, te upisali jedan remi i to u prošlom kolu u Gabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi