Jagodić i Bašić odredili početne postave: Krpić nije u kadru, Haračić i Dubačkić od prve minute

Meč se igra od 15 sati

Jagodić i Bašić odredili početne postave: Krpić nije u kadru, Haračić i Dubačkić od prve minute

Samir Mlaćo

Od 15 sati u Doboju se igra zaostali meč 2. kola Premijer lige naše zemlje.

Snage će odmjeriti Sloga i Željezničar.

Treneri Vlado Jagodić i Nermin Bašić odredili su početne postave:

FK Sloga Doboj: Ščekić, Nikolić, Šipovac, Redžić, Karač, Popara, Batar, Milanović, Grabež, Jović, Vidić.

FK Željezničar: Muftić, Ovčina, Cocalić, Dubačkić, Jašarević, Mekić, Rustemović, Drljo. Ćosić, Amoah, Haračić.

U oba tima vladao je optimizam pred ovaj meč.

Oglasi

Mi bismo bili sretniji da ne igramo ovu utakmicu sutra, ali takva je odluka bila i ovo je sada trenutno drugačiji momenat nego tada kada smo je trebali igrati. Nadam se da smo pobjedom nad Tuzlom City napravili taj psihološki momenat u našu korist. Sigurno da svaka utakmica, a pogotovo protiv sarajevskih premijerligaša, donosi dodatni motiv“, rekao je jučer Jagodić koji je nakon toga nahvalio trener Željezničara, Nermina Bašića.

„Mladi kolega Bašić je izuzetno dobro krenuo i ovu sezonu. Napravio je dobre rezultate u evropskim utakmicama. Zgusnuti raspored im je uzeo mnoge energije. Sada su u svojim problemima u koje svi dođu. Sada razmišljaju nakon dva vezana poraza da im je ovo prilika da se izvade.

Željezničar je bez Sulejmana Krpića koji je ostao u Sarajevu zbog lakše povrede, a zbog kartona u timu nema iskusnog kapitena Aleksandra Kosorića.

"Čestitke Želji za rođendan. Što se tiče našeg narednog protivnika ulazi sa boljim raspoloženjem, ali mi želimo ispraviti sve. Mi vjerujemo u sebe treba da radimo, sreća će se negdje vratiti, duga je sezona", rekao je Nermin Bašić jučer na press konferenciji i nastavio:

"Vraća nam se Rustemović, ali imamo dva problema, Krpić i Mekić su upitni, vidjet ćemo šta će biti. Na put krećemo danas i odradit ćemo jedan trening u Jelahu. Nadam se da ćemo imati dobru utakmicu."

"Ne želimo ulaziti u novu negativu. Momci su svjesni i gledamo pozitivno na narednu utakmicu."

Nakon dva poraza, analiza?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Više bi me brinulo da nema neke ideje, duela, želje. Zadnju utakmicu smo analizirali i dobili smo puno duela, napravili smo sve da odradimo dobar posao, ali nažalost rezultatski nije bilo dobro. Nema pritiska u klubu, znamo da loše stvari u Bosni i Hercegovini vode u drugi smjer."

Pravdu u Doboju će dijeliti Aleksandar Njegomorović iz Prnjavora. Pomoćnici su Amer Macić i Nebojša Žugić. Kontrolor suđenja je Husein Terzić iz Travnika.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1605368976
Njegomirovic nije srušo Želju protiv Borca a umoao je namjeru ako bude bar trun poštenja pokazao Željo nosi 3 boda .
1 0
AK16
Klaun ide kući nakon ovog gostovanja, dosta je više seljačkog mentaliteta u klubu i bušenja lopti.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi