FK Sloga Tojšići: Upravni odbor krenuo u realizaciju usvojenih aktivnosti
U narednom periodu strateško opredijeljenje FK Sloga je rad s mlađim kategorijama i baziranjem na vlastite igrače, koji prolaze sve selekcije u FK Sloga, od škole fudbala preko pionirske, kadetske, juniorske selekcije, pa do prvog tima.

U fokusu omladinski pogon kluba

FK Sloga Tojšići: Upravni odbor krenuo u realizaciju usvojenih aktivnosti

E. Oštraković

Krajem godine održana je Skupština FK Sloga Tojšići, a zaključke sa iste donosimo iz službenog obraćanja kluba.

"Nakon uspješno održane Skupštine 29. 12. 2019. godine, na kojoj su usvojeni strateški dokumenti i smjernice budućeg rada FK Sloga Tojšići te imenovanja UO i NO, novi Upravni odbor je krenuo u realizaciju usvojenih aktivnosti.

Novi status kluba predviđa da jedan od osnovnih izvora financiranja kluba budu članarine te u vezi s tim donesena je odluka da se od 2019. godine uvedu članske karte SAMOSLOGA5 (5 KM mjesečno), SAMOSLOGA 10 (10 KM mjesečno), SAMOSALOGA20, SAMOSLOGA 50, SAMOSLOGA 100). Članarine se plaćaju na mjesečnom nivou a svaka od njih donosi beneficije od mogućnosti ulaska na utakmice, korištenja novotvorenog fitness centra u prostorijama kluba, korištenja infrastrukture kluba, sportskih rekvizita itd...

Sa zadovoljstvom možemo reći da je novi način rada dao više nego očekivane rezultate te da sa 13. 01. 2019. godine imamo učlanjenih 70 članova, što čini približno 45 posto od prvobitnog plana koji predviđa članstvo minimalno 150 članova, sa kojima bi bio ispunjen financijski plan kluba za 2019. godinu koji uključuje rad svih kategorija koje trenutno ima FK Sloga.

U narednom periodu strateško opredijeljenje FK Sloga je rad s mlađim kategorijama i baziranjem na vlastite igrače, koji prolaze sve selekcije u FK Sloga, od škole fudbala preko pionirske, kadetske, juniorske selekcije, pa do prvog tima. Želimo napraviti ambijent koji će privući mlade ljude te ih na taj način usmjeriti na prave vrijednosti i odvratiti od proroka koji vladaju iza svakog ugla. Navijači i simpatizeri Sloge su velikim odzivom pokazali istinsku ljubav prema FK Sloga, a ovim putem pozivamo i sve druge simpatizere FK Sloga da se učlane u klub i na taj način doprinosu daljem razvoju nastavka pozitivne priče koju su započeli naši djedovi 1955. godine".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi