Potvrđen novi odlazak iz FK Tuzla City

Imao je problema sa povredama

Potvrđen novi odlazak iz FK Tuzla City

S. Mlaćo

Od najavljene borbe za vrh FK Tuzla City neće biti ništa. Tuzlaci su razočarali, te sada moraju se boriti u drugom dijelu za 'goli život'. To će značiti i određene promjene u igračkom kadru, a one su već počele.

Brzonogi ofanzivac Amadou Coulibaly neće u narednom periodu nositi dres FK Tuzla City.

Potvrđeno je to putem zvanične stranice Tuzlaka, a ovaj napadač iz Malija stigao je iz francuskog Le Puya te u 11 utakmica postigao tri pogotka i dodao dvije asistencije.

Posebno je oduševio u pobjedi nad FK Sarajevo u Zenici od 5:1 kada je bio nezaustavljiv za odbranu bordo kluba uz pogodak i asistenciju.

Nakon toga je imao velikih problema sa povredama i sada je potvrđen sporazumni raskid saradnje.

“Žao mi je što zbog povreda nisam uspio da pokažem sve što znam. Jednostavno, to je viša sila i sada se prvo moram oporaviti i liječiti. Hvala Klubu na ukazanom povjerenju i želim im sve najbolje“, kazao je Coulibaly.

Oglasi

Coulibaly je bio i član Nantesa, no nije se naigrao.

Tuzlaci će doživjeti određene promjene u igračkom kadru s obzirom da će klub napustiti i Malcom, Diaby, Eleouet, te Smajlagić.

Ranije je potvrđeno da sportski direktor više nije Samir Muratović, kao ni šef struke Dragan Jović.

FK Tuzla City je prvi dio sezone završio na osmom mjestu sa 21. Osvojenim bodom, iako se najavljivala borba za vrh tabele.

Tuzlaci bi tako mogli doći u veliku borbu za opstanak, s obzirom da trenutno imaju samo dva boda prednosti nad FK Sloboda koji je na 11. mjestu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Drugi dio sezone Tuzlaci će otvoriti domaćim susretom sa FK Velež i to vjerovatno na stadionu Tušanj.

 

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi